Start jij aankomend weekend ook met deze speculaas pannenkoeken? Deze gezonde pannenkoeken passen natuurlijk helemaal bij deze tijd van het jaar, maar stiekem zijn ze ook gewoon elke dag van het jaar lekker. Het fijne aan dit recept is is dat je slechts een aantal ingrediënten nodig hebt. Daarnaast is het natuurlijk extra leuk dat je deze speculaas pannenkoeken kan vullen met jouw favoriete ingrediënten. Wat dacht je van gebakken appel en noten? Of blauwe bessen een paar stukjes pure chocolade? Dat is dus pas echt jezelf verwennen! Lees je mee hoe jij deze pannenkoeken ook thuis kan maken?


ONTBIJT MET SPECULAAS PANNENKOEKEN

In het weekend hebben we vaak net iets langer de tijd om uitgebreider te ontbijten. Vaak hebben we hier op een fijne zondag ook meer zin in! Pak lekker uit en tover een stapel van deze speculaas pannenkoeken op tafel. Geheel kids-proof en je kan de overgebleven pannenkoeken (al betwijfel ik of deze er zullen zijn) ook tot morgen bewaren. Lekker voor in de broodtrommel mee naar school!

Speculaas pannenkoeken | Gezonde pannenkoeken recept

Op de website vind je inmiddels al een hoop gezonde pannenkoek recepten. Zo zijn wij zelf groot fan van deze leuke groene monsters (pannenkoeken gemaakt van spinazie) en maken we de appelring pannenkoeken regelmatig zelf. Ook een heel leuk gerechtje voor het weekend van Oud & Nieuw. Soort van appelflapjes aan de ontbijttafel 😉 Laten we snel aan de slag gaan.



INGREDIËNTEN: (5 PANNENKOEKEN)

  • 1 schep vanille eiwitpoeder
  • 1 tl bakpoeder
  • 3/4 tl speculaas kruiden
  • 1/2 tl kaneel
  • 1 el gebroken lijnzaad  (3 el water)
  • 1 rijpe banaan
  • 125 gram havermoutmeel
  • 100 ml water
  • 200 ml amandelmelk (ongezoet)
  • snufje zout
  • kokosolie

BEREIDINGSWIJZE:

  1. Voeg 3 el water bij 1 el gebroken lijnzaad en laat dit voor 10 minuten staan.
  2. Prak de banaan fijn.
  3. Mix vervolgens alle andere ingrediënten met elkaar. Dit kan met een vork of met een keukenmachine.
  4. Verhit een klein beetje kokosolie op een laag vuurtje in een anti-aanbak koekenpan.
  5. Schep ongeveer 1/5 deel van het beslag in de koekenpan.
  6. Laat dit voor 3 minuten bakken (tot de bovenkant is opgedroogd) en keer dan de speculaas pannenkoek voorzichtig om.
  7. Bak de andere kant van de pannenkoeken voor ongeveer 2 á 3 minuten.
  8. Herhaal dit tot al het beslag op is.
  9. Serveer de speculaas pannenkoeken wanneer ze nog lekker warm zijn met een beetje extra kaneel.
  10. GENIET!

 


Wat is jouw favoriete pannenkoeken recept? 

Gebruik de #healthywanderlust en tag ons vooral wanneer je jouw creatie op social media deelt!

Pin It on Pinterest

Share This