Een heerlijke gezonde en luchtige maaltijd. Eten jullie ook zoveel asperges dit seizoen? Zo lekker! Daarom heb ik deze groene steeltjes ook deze keer weer in een gerecht verwerkt. Een makkelijk recept dat je binnen 20 minuten op tafel tovert. Laten we aan de slag gaan!


Benodigd heden:

  • Speltpasta (verse pasta van de AH, aanrader!)
  • tros tomaatjes
  • bos paddenstoelen (eigenlijk gewoon de paddenstoelen die jij lekker vindt)
  • groene asperges
  • groente mix van rode ui, bosuitjes en prei
  • spinazie
  • zalm moot
  • frisse dille en citroen zalm kruiden (kies vooral de smaak die jij lekker vindt).

Bereiding:

  1. Snij het kontje van de asperges af. Dit is het harde stukje aan de onderkant, hou ongeveer 2 cm aan hiervoor.
  2. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  3. Kook de asperges daarna ongeveer 7 minuten op een zacht vuurtje.
  4. Tegelijkertijd snij je de bospaddenstoelen in stukken en bak je deze samen met de groente mix in een wokpan met wat olijfolie tot ze zachter en mooi goudbruin zijn.
  5. Plaats de zalm in een ovenschaal, besprenkel deze met wat olie en de zalm kruiden. Voeg ook de tomaatjes toe en plaats de schaal voor ongeveer 7 minuten in de oven. Let goed op dat de zalm niet te gaar wordt, de vis wordt daardoor droog.
  6. Giet de asperges af, snij in stukjes, voeg deze samen met de spinazie toe aan de gebakken groente en bak dit nog een paar minuutjes mee.
  7. Voeg nog wat lekkere kruiden toe zoals peper, paprika poeder, knoflook poeder of jouw eigen favoriete mix.
  8. Kook de pasta in 4 minuutjes beetgaar en giet deze af.
  9. Plaats alles als een mooi geheel op een bord en besprenkel de pasta met wat rijke olijvenolie, peper en voor de liefhebber wat zout. Eet smakelijk!

Volgen jullie Healthy Wanderlust al op Facebook?
Gebruik #healthywanderlust als je één van mijn gerechten maakt, super leuk om te zien!

Liefs, Merel

Pin It on Pinterest

Share This