Even wat anders voor de lunch. Binnen een paar minuutjes staat deze spinazie egg wrap met gezonde en rijke vulling bij jou op tafel. Lekker!! Lees snel verder hoe jij dit recept dit weekend nog zelf thuis kan maken.
Ik ben gek op wraps. Op welke manier dan ook. En deze spinazie egg wrap maak je helemaal zelf, binnen een paar minuutjes ligt hij op jouw bordje, klaar om door jou gevuld te worden met lekkere ingrediënten. Ik zal je snel vertellen hoe ik dit maak!
GEZONDE SPINAZIE EGG WRAP
Benodigdheden:
- 2 (m) vrije uitloop eieren
- 2 handjes bladspinazie
- ong. 80 gram kastanje paddenstoelen
- 3 a 4 el cottage cheese
- 10 gram pijnboompitjes
- 1 tl ketjap (optioneel)
- 1 el sesamzaadjes
- Peper en/of zout
Bereidingswijze:
- Snij de paddenstoelen in stukjes.
- Verhit wat olijfolie in een koekenpan op een hoog vuurtje.
- Voeg de paddenstoelen hier aan toe en schep dit gedurende 5 minuutjes al bakkend goed door. Voeg hier tijdens het bakken de sesamzaadjes aan toe en 1 el ketjap. Draai het vuur nu omlaag en laat rustig nog even verder bakken.
- Kluts in een kommetje 2 eieren en voeg hier wat gemalen peper aan toe.
- Verhit nog een koekenpan op het vuur met wat olijfolie, verdeel dit goed over de pan. Gebruik een ruime koekenpan, we willen een dunne omelet.
- Voeg hier de spinazie aan toe. Schep dit gedurende 1 minuut goed door. Je zal zien dat de spinazie al snel krimpt.
- Verdeel het geklutste ei nu over de gebakken spinazie en laat op een laag vuurtje rustig verder bakken.
- Rooster in de tussentijd de pijnboompitjes goudbruin.
- Als de spinazie egg wrap helemaal is ‘opgedroogd’ kan je de omelet uit de pan scheppen.
- Verdeel hier nu de cottage cheese overheen. Gevolgd door de gebakken paddenstoelen en geroosterde pijnboompitjes.
- Rol de spinazie egg wrap nu voorzichtig op. Betrooi eventueel nog met wat gemalen peper en zout naar smaak!
EET SMAKELIJK!
Kennen jullie mijn egg muffins ook al?
Volgen jullie Healthy Wanderlust al op Facebook?
Gebruik #healthywanderlust als je één van mijn gerechten maakt, super leuk om te zien!
Gerelateerde berichten
Laatste berichten door Merel Teunis (see all)
Heer-lijk! Ik maak regelmatig ei-wraps.. Ik heb ze alleen nog nooit gemaakt met spinazie erdoor, dus dat ga ik zeker proberen! En de champignons erin lijkt mij ook een top combinatie 🙂
Die wrap ziet er heerlijk uit! Ik heb nog nooit een ei-wrap gemaakt, maar deze wil ik wel graag eens proberen.