Tijdens het sporten heb je natuurlijk genoeg energie nodig. Er zijn mensen die het heerlijk vinden om op een lege maag te sporten, maar daar hoor ik zeker niet bij. Wel hoor ik bij het groepje dat het fijn vindt om in de ochtend te sporten en met een fulltime baan is het soms even puzzelen wanneer ik mijn sport momenten inplan. Momenteel doe ik dit lekker, in alle vroegte, voor het werk. Met dit sport ontbijt zorg ik er altijd voor dat ik genoeg energie heb tijdens mijn workout!


ETEN VOOR HET SPORTEN | SPORT ONTBIJT

Wat je in mijn ogen het beste kan eten voor en na het sporten heb ik al eerder in een artikel beschreven, dit lees je hier! Het is belangrijk om een maaltijd te eten die je lichaam voorziet van de juiste brandstof en waarvan je tegelijkertijd niet een opgeblazen gevoel krijgt. Daarom kies ik voor dit sport ontbijt met havermout, banaan en eiwitpoeder. Waarom? Omdat havermout langzame en complexe koolhydraten bevat. Deze fijne voedingsstoffen worden langzaam door het lichaam verteerd en geven daarom langdurig energie aan het lichaam. Dit zorgt er weer voor dat je tijdens het sporten genoeg brandstof hebt om even goed ’te knallen!’.  De eiwitten in dit sport ontbijt zorgen voor een optimaal herstel en opbouw van de spieren.

De juiste maaltijd voor of na het sporten zorgt er juist voor dat jouw workout extra effectief is (geweest). Denk daarom goed na over jouw pre- and post workout meals.


Benodigdheden:

Bereidingswijze:

  1. Snij de banaan in plakjes of prak de banaan fijn.
  2. Doe de havermout in een pannetje en zet dit op het fornuis op een laag vuurtje.
  3. Giet hier het water en de amandelmelk bij.
  4. Als je de banaan gepakt hebt voeg je deze ook toe (anders doe je dit achteraf), gevolgd door de kaneel en eiwitpoeder.
  5. Roer alles goed door en laat het geheel op een laag vuurtje ongeveer 5 tot 10 minuutjes pruttelen.
  6. Roer regelmatig even goed door! Voeg als laatste de noten toe.
  7. KLAAR! Succes met sporten he 😉 

Volgen jullie Healthy Wanderlust al op Facebook? 
Gebruik #healthywanderlust als je één van mijn gerechten maakt, super leuk om te zien!

Pin It on Pinterest

Share This