Mealprep tips. Al jaren sta ik bekend als ‘het meisje dat haar Tupperware bakjes overal mee naartoe sleept’ en vandaag deel ik mijn mealprep tips met jou! Met deze tips hoop ik jou te kunnen laten inzien dat ‘mealpreppen’ helemaal niet moeilijk hoeft te zijn of achterlijk veel tijd hoeft te kosten. Disclaimer: voordat we doorgaan wil ik er wel even bij vermelden dat ik bij het mealpreppen niet let op het aantal calorieën. Ik stel mijn maaltijden samen door te letten op de voedingsstoffen en pas hier de grootte van mijn maaltijd op aan. Laten we aan de slag gaan!


DOOR MIJN MEALPREP METHODE LUNCH IK ELKE DAG GEZOND

Toen ik ooit begon met het preppen (oftewel het voorbereiden) van mijn maaltijden (en dit doe ik al heel lang) deed ik dit omdat ik een bepaald eet- en trainschema had. Door ervoor te zorgen dat je de juiste voeding binnen krijgt in combinatie met jouw manier van trainen zul je veel sneller resultaten zien. De reden dat ik nu mijn Tupperware bakjes overal mee naartoe neem is om ervoor te zorgen dat ik altijd kan eten wat ik wil en ik niet in de verleiding kom om alles op te eten wat het lunchbuffet te bieden heeft. Het scheelt mij vaak ook nog geld en tijd.

Lees in mijn boek Self Love Talk meer over ‘Liefdevol Eten’ en hoe je op deze manier goed voor jezelf kan zorgen.


MEALPREP METHODE

Er zijn mensen die ervoor kiezen om op zondag alle maaltijden voor de week voor te bereiden. Dit gaat mij eerlijk gezegd te ver en ik vind het niet lekker om de hele week dezelfde lunch te hebben. Ik leg jullie graag uit hoe ik mijn lunch altijd 2 a 3 dagen vooruit voorbereidt.

Woensdag: avond maaltijd + 2 x lunch

Zondag: avond maaltijd + 3 x lunch

Op zondag en woensdag kook ik altijd voor die avond zelf en vervolgens ook voor de werkdagen die daarop volgen. Op zondag kook ik dus voor zondagavond, maandagmiddag, dinsdagmiddag en woensdagmiddag. Op woensdag doe ik hetzelfde maar dan bereid ik de lunch voor donderdag- en vrijdagmiddag voor. Aangezien ik die twee avonden toch moet eten voelt het niet alsof ik speciaal in de keuken moet staan om mijn lunch voor te bereiden. Ik maak simpelweg gewoon meerdere maaltijden van hetzelfde gerecht.


LUNCH PREP IDEEËN:

Hoe stel ik mijn maaltijden samen? Heel simpel eigenlijk. Ik zorg altijd dat het een maaltijd is die ook nog lekker is als je dit een paar dagen in de koelkast moet bewaren voor je het meeneemt naar je werk. Ik maak er daarom meestal een soort maaltijd salade van, want dit is ook lekker om gewoon koud te eten. Daarnaast stel ik mijn maaltijden samen door koolhydraten, eiwitten, (gezonde) vetten en groente met elkaar te mixen. Ik zorg altijd dat deze vier voedingsbronnen met elkaar in balans zijn.

Gezonde vetten:

  • Olijfolie
  • Zaden
  • Noten
  • Avocado
  • Kokosolie

Koolhydraten:

  • Quinoa
  • Volkoren couscous
  • Zoete aardappel
  • Zilvervliesrijst
  • Bulgur
  • Volkoren pasta

GROENTE:

  • Spinazie – Favoriet!
  • Courgette
  • Paprika
  • Aubergine
  • Ga hier vooral mee los 😉

EIWITTEN:

  • Vis zoals tonijn of gerookte zalm
  • Tempeh
  • Tofu
  • Ei
  • Bonen (zwarte bonen, linzen, kikkererwten)

Favoriete mealprep recepten

Natuurlijk staan er op Healthy Wanderlust al een heleboel recepten die ik regelmatig gebruik om mijn maaltijden mee te preppen. Wil jij voor de avonden je maaltijden voorbereiden? Dan werkt mijn methode precies hetzelfde. Ik maak op zondag meer van het gerecht dat ik die avond op het menu heb staan en verdeel dit over twee bakjes voor maandag- en dinsdagavond. Vooral voor een hele drukke doordeweekse agenda kan dit natuurlijk een goede uitkomst zijn. Bekijk ook mijn favoriete on-the-go recepten boek. 


HOE GROOT MOETEN JE MAALTIJDEN ZIJN?

Je kan ervoor kiezen om je maaltijden te wegen. Mocht je daarin geïnteresseerd zijn en wil je weten hoe je jouw calorie behoefte kan berekenen dan verwijs ik je graag door naar dit artikel. Persoonlijk kies ik ervoor om mijn maaltijden op gevoel samen te stellen. Je kan jezelf met het voorbereiden van jouw maaltijden natuurlijk houden aan een hele hoop regels, maar in mijn ogen werkt het, het beste als je bewust bent van de voeding waar jij jouw bakjes mee vult. Zijn de ingrediënten voedzaam? Zijn er koolhydraten, eiwitten, gezonde vetten en groente aanwezig? Schep ik een ‘normale’ portie voor mezelf op? Dan ben je al heel goed bezig.

Wil je nou wat inspiratie voor het boodschappen opdoen?
Lees in mijn boek Self Love Talk meer over ‘Liefdevol Eten’ en hoe je op deze manier goed voor jezelf kan zorgen.


Wat zijn jouw mealprep tips?

Volgen jullie Healthy Wanderlust al op Facebook? 
Gebruik #healthywanderlust als je één van mijn gerechten maakt, super leuk om te zien!

Pin It on Pinterest

Share This