Terwijl ik momenteel lekker op een tropisch strand vertoef neemt mijn lieve zusje Healthy Wanderlust even over en niet zomaar, nee met een heerlijk vegan recept! Een bananen en appel cake, perfect als verantwoord tussendoortje of als toetje in de avond. Zonder dierlijke producten, zonder suiker en wel heel erg lekker. Stiekem vind ik het jammer dat ik niet nu vanaf mijn strandbedje kan genieten van een plakje van deze cake, maar jullie kunnen dit wel! Echt een aanrader.


GOOD FOOD RUNS IN THE FAMILY

Oh wat bof ik toch dat ik van jongs af aan heb mogen genieten van de geweldige kookkunsten van mijn moeder en hoe leuk dat zowel ik als mijn zusje het nu net zo leuk vinden om de keuken in te duiken. Mijn zusje, Pleunie, doet fulltime modellen werk en daarom is het extra belangrijk voor haar om een gezond eetpatroon te hebben. Een gezond gewicht hebben en dit kunnen behouden. Dat dit prima kan samengaan met lekker eten en verantwoord snacken laat ze met dit recept des te meer zien!

Ingrediënten:

  • 3 (rijpe) bananen
  • 50 gr ontpitte dadels
  • 1 blikje kikkererwten (400 gram)
  • 100 gr amandelmeel
  • 50 gr havermout
  • 1 ½ tl bakpoeder
  • 1 el zonnebloemolie
  • handje ongebrande walnoten
  • 2 kleine / middelgrote appeltjes
  • 1 ½ tl speculaaskruiden
  • 1 tl zuiveringszout

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Meng de bananen met de dadels in de keukenmachine tot een glad beslag. Dit kan ook met de staafmixer.
  3. Snij ondertussen de appeltjes in kleine stukjes.
  4. Verpulver de havermout in de keukenmachine tot meel.
  5. Giet de kikkererwten af en bewaar het vocht. Klop in een andere kom het vochtop tot deze met pieken omhoog blijft staan. (Doe dit met de mixer op volle snelheid zo’n 5 minuten).
  6. Dit kan je vervolgens aan het bananen mengsel toevoegen. Voeg hier nu ook het amandel- en havermoutmeel toe aan het beslag en roer dit goed door elkaar.
  7. Voeg vervolgens de appels, speculaaskruiden, de grof gehakte walnoten en een snufje zout toe aan het beslag en mix dit nogmaals goed door elkaar.
  8. Giet het beslag vervolgens in een met bakpapier bekleden cakevorm en bak de cake ongeveer 50 minuten in de oven.
  9. Laat de cake goed afkoelen voordat je hem aansnijd.
  10. EETSMAKELIJK! Liefs, Pleunie

Nu je hier toch bent kan je misschien ook wel een kijkje nemen naar dit recept voor een pompoen en chocolade cake!

Volgen jullie Healthy Wanderlust al op Facebook?
Gebruik #healthywanderlust als je één van mijn gerechten maakt, super leuk om te zien!

 

Signature

 

Pin It on Pinterest

Share This