Regelmatig sta ik in de keuken om een bananenbrood voor de nieuwe week te bakken en ik weet dat veel van jullie waarschijnlijk met mij mee doen! Het is namelijk ideaal als verantwoord tussendoortje of als snack voor het sporten. Toch was ik de ’traditionele’ bananencake even een beetje zat en daarom besloot ik hem deze keer net wat anders te maken. Over het ingrediënt dat ik wilde toevoegen en waarvan ik wist dat het de cake nog lekkerder zou maken hoefde ik niet lang na te denken. CHOCOLADE!!  Lees snel verder voor het uitgebreide recept.


Ingrediënten:

  • 3 (rijpe!) bananen
  • 200 gram havermeel
  • 25 gram gesmolten kokosolie
  • 5 dadels
  • 60 gram pure (85%) chocolade
  • 2 tl kaneel
  • 120 gram gemengde ongezouten noten (60 gram voor de topping)
  • 150 ml ongezoete amandelmelk
  • 2 tl agave siroop
  • 3 tl bakpoeder
  • Optioneel: één schep vanille eiwitpoeder.

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden.
  2. Laat de 5 dadels voor 10 minuutjes (zonder pit) in heet water weken.
  3. Hak 60 gram van de noten fijn tot kleine stukjes.
  4. Prak de bananen met een vork en voeg dit samen met het havermeel, (fijn geprakte) dadels, amandelmelk, (gesmolten) kokosolie, bakpoeder, stukjes noot, agave siroop, eventueel een schep eiwitpoeder en kaneel aan de schep alles goed door elkaar.
  5. Smelt de chocolade au bain marie en schep dit door het beslag heen.
  6. Giet het beslag vervolgens in een cakeblik.
  7. Hak de rest van de noten in grove of kleine stukjes (wat jij lekker vindt) en strooi dit over het bananenbrood heen.
  8. Plaats het bakblik vervolgens voor 40 minuten in de oven.
  9. Haal het chocolade bananenbrood uit de oven en laat goed afkoelen.
  10. Geniet ervan mooie mensen!

Volgen jullie Healthy Wanderlust al op Facebook?
Gebruik #healthywanderlust als je één van mijn gerechten maakt, super leuk om te zien!

 

Signature

 

Pin It on Pinterest

Share This