Regelmatig sta ik in de keuken om een bananenbrood voor de nieuwe week te bakken en ik weet dat veel van jullie waarschijnlijk met mij mee doen! Het is namelijk ideaal als verantwoord tussendoortje of als snack voor het sporten. Toch was ik de ’traditionele’ bananencake even een beetje zat en daarom besloot ik hem deze keer net wat anders te maken. Over het ingrediënt dat ik wilde toevoegen en waarvan ik wist dat het de cake nog lekkerder zou maken hoefde ik niet lang na te denken. CHOCOLADE!! Lees snel verder voor het uitgebreide recept.
Ingrediënten:
- 3 (rijpe!) bananen
- 200 gram havermeel
- 25 gram gesmolten kokosolie
- 5 dadels
- 60 gram pure (85%) chocolade
- 2 tl kaneel
- 120 gram gemengde ongezouten noten (60 gram voor de topping)
- 150 ml ongezoete amandelmelk
- 2 tl agave siroop
- 3 tl bakpoeder
- Optioneel: één schep vanille eiwitpoeder.
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 170 graden.
- Laat de 5 dadels voor 10 minuutjes (zonder pit) in heet water weken.
- Hak 60 gram van de noten fijn tot kleine stukjes.
- Prak de bananen met een vork en voeg dit samen met het havermeel, (fijn geprakte) dadels, amandelmelk, (gesmolten) kokosolie, bakpoeder, stukjes noot, agave siroop, eventueel een schep eiwitpoeder en kaneel aan de schep alles goed door elkaar.
- Smelt de chocolade au bain marie en schep dit door het beslag heen.
- Giet het beslag vervolgens in een cakeblik.
- Hak de rest van de noten in grove of kleine stukjes (wat jij lekker vindt) en strooi dit over het bananenbrood heen.
- Plaats het bakblik vervolgens voor 40 minuten in de oven.
- Haal het chocolade bananenbrood uit de oven en laat goed afkoelen.
- Geniet ervan mooie mensen!
Volgen jullie Healthy Wanderlust al op Facebook?
Gebruik #healthywanderlust als je één van mijn gerechten maakt, super leuk om te zien!
Signature
Gerelateerde berichten
- 5 tips om een goede nachtrust en slaapkwaliteit te verbeteren en behouden voor meer energie. - 28/04/2023
- Self Love Talk podcast #114: Hoe het activeren van mijn creatiekracht (en hoe jij dit doet) ervoor heeft gezorgd dat ik nu het leven van mijn dromen leef. - 03/11/2022
- Self Love Talk podcast #113: In kiezen voor jezelf zit soms ook verdriet, teleurstelling of schuldgevoel. - 02/11/2022
Ziet er prachtig uit Merel! Ik wilde vandaag toevallig een bananenbrood bakken want dat is zó handig om mee te hebben voor de hele week.
Heerlijk! Ik heb toevallig afgelopen weekend ook na lange tijd weer een bananenbrood gemaakt, deze keer met speltbloem en het is zo lekker en luchtig geworden.
Yum! Ziet er weer heerlijk uit meid. Ik ga deze even opslaan, je kunt nooit teveel recepten hebben voor bananenbrood haha. 😉
Haha dat ben ik dus he-le-maal met je eens!! Fijne dag. Liefs, Merel
[…] doe ik dus altijd. Ik bak van te voren mijn eigen bananenbrood (zoals dit vegan chocolade bananenbrood, so good!) of maak home made granola bars. Ideaal als snack in het vliegtuig en nog lekker ook. Je […]
[…] Plakjes bananenbrood (home made) […]