Luchtige zoete chocolade mousse die ook nog eens vegan én gezond is. Dat kan zeker! Dit nagerecht kan tijdens de feestdagen heel goed als kerstdessert voor op het kerstmenu, maar ook heel goed op menu voor een etentje met vrienden. Deze chocolade mousse is gemaakt van aquafaba. Nu hoor ik je denken “aqua-wat?“. Maak jij dit gezonde recept van dit overheerlijke dessert ook binnenkort zelf? Lees snel het uitgebreide recept. 


CHOCOLADE MOUSSE GEMAAKT VAN AQUAFABE

Voor menig bakliefhebber is het meest lastige ingrediënt om te vervangen toch wel het ei. Gelukkig zijn er al verschillende oplossingen voor bedacht, maar dit is toch wel echt geniaal. “Vegan zijn is natuurlijk geweldig, maar hoe vervang je dan eieren Merel?” Deze vraag krijg ik dus best vaak van vriendinnen en terecht natuurlijk. Gelukkig weet ik ondertussen dat er verschillende manieren zijn, maar zelden was is zo enthousiast over iets als het geweldige ‘aquafabe’. Dit is namelijk het opgeklopte schuim dat gemaakt is van het vocht van kikkererwten. Je kan er zoveel leuke gerechten mee maken!

In dit artikel leg ik je uit hoe je aquafabe maakt, nu jij nog.


GEZONDE CHOCOLADE MOUSSE ALS DESSERT

Ingrediënten:

Bereidingswijze:

  1. Giet de kikkererwten af en bewaar het vocht.
  2. Klopt het vocht voor gedurende 10 minuten op met een mixer op volle snelheid. Je moet er dus wel even wat geduld voor hebben!
  3. Smelt de chocolade au bain marie, laat dit eventjes afkoelen en schep dit samen met de agave siroop en de druppels vanilla extract door de aquafabe heen.
  4. VOILA!
  5. Plaats de chocolademousse eerst voor 2 uur in de koelkast. De structuur van de mousse wordt dan nog compacter.

Van de kikkererwten die je nu overhoudt kan je natuurlijk ook weer een hoop andere lekkere gerechten maken. Ik zou ik jouw geval kiezen voor deze chocolade hummus, echt een aanrader. Enne.. gooi dit waardevolle goedje uit het kikkererwten blikje dus nooit meer weg he?

Pin It on Pinterest

Share This