Alright girls, you will love this recipe! Perfect voor een lazy Sunday of voor een avondje alleen of samen op de bank. Vegan cookie dough om genadeloos van te genieten. I know I did. Dit vegan snack recept is compleet plantaardig en niet geheel ongezond. De basis van de cookie dough is namelijk gemaakt van kikkererwten en bevat slechts 7 ingrediënten. Nee, de kikkererwten proef je absoluut niet terug! Ik zeg: probeer het gewoon een keertje, want het is ook nog eens niet moeilijk om te maken. Ik laat je graag zien hoe.


SNACK O’CLOCK: VEGAN COOKIE DOUGH

Soms ben ik in de mood om wat nieuws te proberen. Dit was ook het geval bij het creëren van dit vegan snack recept voor een gezondere variant van cookie dough. Vroeger vond ik het namelijk heerlijk om de kom uit te lepelen nadat mijn moeder de cake of koekjes vorm(pjes) gevuld had. Zo lekker! Niet heel gezond alleen, dus ik dacht: dat kan vast beter.

Voor de vegan cookie dough maken we gebruik van onder andere uitgelekte kikkererwten, pure chocolade stukjes en dadels. De basis is compleet natuurlijk en de zoete smaak halen we onder andere uit de dadels en eiwitpoeder. Koekjesdeeg, maar dan op een diervriendelijke en gezondere manier. Lekker met een lepel op de bank jouw favoriete Netflix film of serie kijken, terwijl je geniet van een beetje cookie dough. Klinkt niet verkeerd he? 😉

Bekijk ook alle andere SNACK recepten.



INGREDIËNTEN: (VOOR 2 PORTIES)

  • 200 gram uitgelekte kikkererwten (afgespoeld)
  • 1 el pindakaas
  • 3 dadels (zonder pit)
  • 1/2 schep vanille eiwitpoeder
  • 1/2 tl kaneel
  • 1 tl gebroken lijnzaad (+ 1 el water)
  • 20 gram pure chocolade stukjes
  • scheutje warm water (ongeveer 50 ml)

BEREIDINGSWIJZE:

  1. Laat de kikkererwten uitlekken en spoel vervolgens goed af.
  2. Mix 1 tl lijnzaad met 1 el water en laat dit voor 5 minuten staan.
  3. Mix de kikkererwten met de pindakaas, dadels, eiwitpoeder, kaneel, lijnzaad en een scheutje water (ongeveer 50 ml) in een keukenmachine.
    TIP: voeg eventueel steeds een klein beetje water toe indien dit nodig is om alle ingrediënten tot een glad beslag te mixen.
  4. Ga hiermee door tot je een dikke gladde substantie krijgt.
  5. Hak de pure chocolade (indien nodig) in stukjes en schep deze handmatig door het beslag heen.
  6. TADA!
  7. Ready to enjoy. (While watching some Netflix…)

Wat is jouw favoriete vegan snack? 

Lees ook dit lekkere bananenbrood recept. 

Pin It on Pinterest

Share This