Ik ben een beetje verliefd geworden op dit vegan pannenkoeken recept en deze perfecte oranje-herfst-kleurige pannenkoekjes. Ze zien er leuk uit toch? Deze vegan pannenkoeken zijn geheel kidsproof en zonder toegevoegde suikers. Doordat we gebruik maken van groente en fruit zijn deze vegan pannenkoeken ook een stuk voedzamer dan de kant en klare pannenkoeken uit de winkel. Oh trouwens, wat zijn jouw favoriete pancake toppings? Share them with me babes! Benieuwd naar het recept voor deze vegan pannenkoeken?
GENIET VAN VEGAN PANNENKOEKEN
Weetje wat ik zo heerlijk vind aan het weekend tijdens de koudere en donkere maanden? Lekker lang in bed blijven en uitgebreid ontbijten en een grote kop Simplici-Tea thee! Daar past een dikke stapel vegan pannenkoeken op tafel dan natuurlijk perfect bij toch? Did someone say pancake party? I’m in! Deze vegan pannenkoeken kunnen de rest van de dag natuurlijk ook prima dienen als healthy snack voor tussendoor.
Mocht je trouwens opzoek zijn naar een eiwitrijk recept voor pannenkoeken dan verwijs ik je graag door naar deze super lekkere tofu variant. Laat je mij weten welk recept jouw favoriet is?
Ingrediënten: (voor 12 vegan pannenkoeken)
- 1 rijpe banaan
- 250 gram (gekookte) pompoen
- 1 el chiazaad
- 1 tl bakpoeder
- 2 tl kaneel
- 1 tl koekkruiden
- ½ tl gemberpoeder
- 80 gram havermout
- 200 ml amandelmelk
- 150 ml water
- Kokosolie
Topping:
- Stukjes appel
- Agave siroop
- Pecannoten
Bereidingswijze:
- Schil de pompoen en snij in kleine stukjes. Gooi de stukjes in een pan en laat dit voor ongeveer 10 minuten koken. Prik voor het afgieten even met een vork in de stukjes om te checken of ze wel echt goed zacht zijn. Zo ja, afgieten die handel!
- Voeg de banaan, pompoen, chiazaad, bakpoeder, kaneel, koekkruiden, gemberpoeder, havermout, amandelmelk en water samen in de keukenmachine en mix tot een glad beslag.
- Verwarm een koekenpan op een medium hoog vuurtje (niet te hoog anders branden de pannenkoeken te snel aan) en smelt hier ong. 1 tl kokosolie in. Verdeel dit goed over de hete pan.
- Schep een hoeveelheid van het beslag in de pan en draai de pan om het beslag een beetje te verdelen. Als je voor een wat dikkere pannenkoek gaat dan zal je die ook iets langer aan elke kant moeten laten bakken.
- Draai de vegan pannenkoek om wanneer het beslag aan de bovenkant geheel opgedroogd is en bak vervolgens voor nog ongeveer 4 minuten. Ga hiermee door tot al het beslag op is.
- Zet eventueel ook wat toppings op tafel klaar zodat iedereen zijn of haar fall pancakes hier nog mee kan beleggen.
- HAPPY DAY!
Volgen jullie Healthy Wanderlust al op Facebook?
Gebruik #healthywanderlust als je één van mijn gerechten maakt, super leuk om te zien!
Oh héérlijk! Ik heb genoeg pannenkoeken geprobeerd, maar nog niet met pompoen. Die staat nu meteen op mijn lijstje. ? Ik ben zelf verzot op gebakken banaan met wat honing als topping. Simpel banaan in kleine stukjes een beetje aanbakken op de pannenkoek naar keuze, honing erover (eventueel een snufje kokos, ben ik ook dol op. ?)
Oh dit klinkt ook heerlijk als topping, dat ga ik binnenkort ook weer eens maken! 😉 Zo simpel, maar zo lekker he? Fijne avond! Liefs