De winter is bijna voorbij (laat het voorjaar maar komen!) en daarom maak ik nog even van de gelegenheid gebruik om dit heerlijke vegan hutspot recept erin te gooien. Want de koude maanden zijn voor stamppot, in ieder geval dat zei mijn oma altijd 😉 Vroeger at ik hutspot altijd met rookworst en jus, tegenwoordig maak ik het net even anders, maar echt zo lekker! Lees snel het recept.

GEZONDE HUTSPOT

De basis van hutspot bestaat uit groentes, hartstikke goed natuurlijk. In de ouderwetse recepten wordt echter vaak room, kaas of jus toegevoegd, dit maakt het iets minder gezond. Voor dit recept kies ik ervoor om erop te letten dat ik een stamppot maak die lekker voedzaam is voor het lichaam en helemaal vegan/vegetarisch is. Wat willen we nog meer? Oh dat ie lekker is natuurlijk. Check!

Bekijk hier alle andere lekkere recepten.


Benodigdheden: (voor 2 personen)

  • 200 gram tempeh
  • 1 tl sesamolie
  • 1 tl ketjap
  • 1 tl mosterd
  • 1 el olijfolie (+ wat extra voor in de pan!)
  • 500 gram zoete aardappels
  • 400 gram hutspot groente (vaak kan je dit in zakken kopen, anders zou ik ongeveer 150 gram ui + 250 gram wortel gebruiken)
  • 2 tl kerrie
  • 1 tl nootmuskaat
  • gemalen peper / zout
  • scheutje amandelmelk

Bereidingswijze:

  • Schil de zoete aardappel en snij in kleine blokjes van ongeveer 2 cm bij 2 cm.
  • Vul een pan met een ruimte hoeveelheid kokend water, voeg hier een half bouillon blokje aan toe, roer goed door en voeg hier vervolgens de zoete aardappel blokjes aan toe.
  • Kook deze ongeveer 5 minuten voordat je de stukjes wortel hier aan toevoegt.
  • Laat dit nog ongeveer 15 minuten op een laag vuurtje doorkoken.
  • Snij dunne plakjes van de tempeh en snij deze plakjes ook weer in dunne reepjes.
  • Bak de reepjes in een laagje olijfolie (ong. 2 el) in een koekenpan op medium hoog vuur. Schep dit regelmatig even om zodat ze niet verbranden. Na een paar minuten zullen de reepjes al een stuk krokanter zijn.
  • Mix de sesamolie, ketjap, mosterd en olie door elkaar. Giet dit bij de krokante reepjes in de pan en schep dit goed door.
  • Bak de uien in een andere pan met een klein beetje olijfolie, de kerrie en nootmuskaat op een medium hoog vuurtje tot de uien lekker zacht zijn geworden.
  • Giet de aardappels en wortel af, giet hier een scheutje amandelmelk bij (ongeveer 50 ml) en stamp de boel goed fijn. Voeg hier nu de uien en reepjes temeph aan toe. Schep dit goed door.
  • Voeg hier naar smaak nog wat gemalen peper of zout aan toe.
  • Lekker warm opdienen, geniet ervan!

Volgen jullie Healthy Wanderlust al op Facebook?
Gebruik #healthywanderlust als je één van mijn gerechten maakt, super leuk om te zien!

Pin It on Pinterest

Share This