Voor het laatste recept van het jaar kan ik niet anders dan afsluiten met een feestelijk Oud & Nieuw recept. Deze vegan oliebollen uit de oven zijn een aanwinst voor deze gezellige avond! Of naja ‘gezellig‘.. je moet ervan houden he deze avond 😉 De kans dat je van deze oliebollen zal houden is sowieso wel aanwezig! Je maakt heel eenvoudig een plantaardige versie van de Hollandse oliebol en in dit recept laat ik je zien hoe je dat doe. Wil je deze avond nog wat andere lekkere hapjes serveren? Neem dan ook hier even een kijkje. Lees je mee?


OUD & NIEUW MET VEGAN OLIEBOLLEN

Ik kreeg het idee om deze oliebollen uit de oven te maken toen Orangefit mij vroeg om een vegan variant te maken. Zo gezegd, zo gedaan! Deze oliebollen zijn ook gezonder dan de kant-en-klare variant, want ze worden in de oven gebakken dus er komt minder vet en olie bij kijken. Let op: de oliebollen zou ik niet per se gezond noemen, maar wel een gezondere versie. En misschien ook wel heel belangrijk: hartstikke lekker. Uiteraard zijn ze warm uit de oven en met een flinke dot poedersuiker het allerlekkerste!

Krijg jij dit jaar gasten op visite tijdens nieuwjaarsdag? Plaats een aantal makkelijke hapjes op tafel. Zo is deze hummus met geroosterde pompoen en granaatappelpitjes ideaal! Serveer met lekkere volkoren crackers en eventueel met een heerlijke mocktail on the side. Zal ik je snel vertellen hoe je deze vegan oliebollen kan maken?

Start jij 2020 ook met extra veel zelfliefde?
Koop mijn boek als een cadeautje voor jezelf!

Ingrediënten: (voor ongeveer 12 oliebollen)

  • 250 gram tarwebloem
  • 250 gram plantaardige kwark
  • 4 el aquafabe (dit is het vocht uit een blik kikkererwten)
  • 20 gram kokosolie
  • 1 tl kaneel
  • 1/2 tl koekkruiden
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 el agavesiroop
  • 80 gram geweekte rozijnen/krenten
  • snufje zout

Bereidingswijze:

  1. Zet de oven aan op 200 graden.
  2. Meng in een keukenmachine de kwark, gesmolten kokosolie, aquafabe en siroop voor 1 minuut tot een glad geheel.
  3. Schep hier de rest van de ingrediënten doorheen (behalve de rozijnen/krenten) en meng dit goed door elkaar.
  4. Kneed vervolgens ook de rozijnen/krenten door het beslag heen.
  5. Vorm 10 tot 12 bolletjes van het oliebollen deeg tussen je handen en plaats deze op een bakplaat met bakpapier.
  6. Plaats de bakplaat voor ongeveer 15 minuten in de voorverwarmde oven. Laat de oliebollen bakken tot ze een goudkleurig kleurtje krijgen, niet te lang, want dan worden ze te knapperig.
  7. Bewaar de oliebollen onder vershoudfolie en eet met lekker veel poedersuiker!
  8. Maak er een mooie tijd van. 

Dit vind je vast ook leuk: mijn visie – een liefdevolle basis voor een gelukkig leven

ONTVANG DE GRATIS ZELFLIEFDE PLANNER

Schrijf je in en ontvang de unieke gratis zelfliefde planner. Een waardevolle tool vol inspiratie voor een liefdevolle levensstijl, een dagelijkse checklist + een extra negatieve self-talk oefening. Geef vanaf nu prioriteit aan je geluk en gezondheid!

Ontvang de planner

Nee, bedankt!

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Pin It on Pinterest

Share This