Toen ik twee jaar geleden stopte met het eten van vlees was er altijd één vegetarisch gerecht dat er standaard in restaurantjes op de menukaart stond: DE gevulde portobello’s. Inmiddels is de keuze op de kaart echt veel uitgebreider geworden en schieten de vegetarische en vegan restaurantjes uit de grond. YAY!! Toch moest ik laatst weer terug denken aan dit gerecht en besloot ik hier mijn eigen draai aan te geven. Super makkelijk om te maken en ideaal als vleesvervanger. Lees snel het recept.


VEGETARISCH GEVULDE PORTOBELLO’S / GERECHTEN

Inmiddels kan je op Healthy Wanderlust al heel veel vegetarische recepten vinden en veel van jullie hebben deze recepten ook al geprobeerd. Super leuk als jullie mij hierin taggen! Ik ben benieuwd wat jullie van deze gevulde portobello’s vinden. Je kan natuurlijk zelf creatief aan de slag gaan met de vulling, want hiermee kan je alle kanten op. Doe anders nog wat inspiratie op bij een aantal van mijn favoriete ‘gevulde‘ recepten. Zo maakte ik laatst deze vegetarisch gevulde paprika’s uit de oven of deze pompoen ringen met feta en pijnboompitjes of deze rijk gevulde zoete aardappels. Voor de lunch vind ik het ook altijd super lekker om een gevulde omelette te maken. Stuk voor stuk vegetarisch! Probeer nu ook deze gevulde portobello’s

INGREDIËNTEN:

  • 4 portobello’s (ik koos voor 2 portbello’s per persoon, perfect als vleesvervanger!)
  • 2 tl zongedroogde tomaatjes tapenade
  • 1 a 2 teentjes knoflook
  • 10 zwarte olijven
  • 1/2 ui
  • 2 handjes bladspinazie
  • 8 cherry tomaatjes
  • 50 gram mozzarella
  • peper / zout

BEREIDINGSWIJZE:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Schil de ui en snij in kleine stukjes en doe hetzelfde met het teentje knoflook. Fruit deze stukjes in een klein beetje olijfolie op een laag vuurtje voor 5 minuten.
  • Was de tomaatjes en snij in kleine stukjes. Voeg dit samen met de spinazie toe aan de pan en schep dit af en toe goed door.
  • Snij de mozzarella in kleine stukjes.
  • Schep de inhoud van de pan in een kommetje en voeg hier de stukjes mozzarella, tapenade en een snufje zout en peper aan toe. Mix dit goed door elkaar.
  • Plaats de portobello’s op een bakplaat dat bekleed is met bakpapier of in een ruim bakblik en besprenkel met een beetje olijfolie en wat gemalen peper.
  • Vul de portobello’s nu met de vulling en plaats deze voor ongeveer 30 minuten in de oven.
  • Tip: hou vanaf 20 minuten even in de gaten hoe de gevulde portobello’s eruit zien en of ze niet aanbranden. Jouw oven kan krachtiger zijn dan die van mij!
  • ENJOY!

Waar zou jij de gevulde portobello’s mee vullen?
Doe meer inspiratie op. 

Volgen jullie Healthy Wanderlust al op Facebook? 
Gebruik #healthywanderlust als je één van mijn gerechten maakt, super leuk om te zien!

Pin It on Pinterest

Share This