Tijd om nog een vegetarisch én gezond kerstgerecht met jullie te delen! Een speciaal bloemkool recept die jij ook echt moet proberen. I present to you: de hele bloemkool uit de oven. Super makkelijk om te maken (I promise!) en ontzettend lekker. Verras je gasten tijdens het kerstdiner of gewoon een etentje bij jou thuis met deze gezonde en kruidige traktatie. Serveer eventueel nog met andere gegrilde groente die je de laatste minuten ook de oven in gooit. Kind kan de was doen toch? Lijkt jou dit een lekker vegetarisch kerst recept? Laten we aan de slag gaan.
VEGETARISCH KERST RECEPT UIT DE OVEN
Kunnen jullie het je nog herinneren dat ik een jaar geleden al eerder een recept deelde voor het bakken van een hele bloemkool in de oven? Ik moet eerlijk bekennen dat ik dit gerecht even vergeten was. Super zonde, want het is zo lekker én makkelijk om te maken. Om jullie voor de komende feestdagen nog wat inspiratie voor een vegetarisch hoofdgerecht te geven heb ik dit gerecht nog een keer gemaakt en met een hele andere heerlijke kruidige mix. Ik weet zeker dat jij zal smullen van dit vegetarische kerst gerecht. Een vegetarisch kerst recept uit de oven was nog nooit zo makkelijk.
Inmiddels heb ik ook een heel makkelijk trucje ontdekt om ervoor te zorgen dat de bloemkool een stuk minder lang hoeft te bakken in de oven. Lees je mee?
INGREDIËNTEN: (VOOR 2 PERSONEN)
- 1 bloemkool (ik gebruikte een bloemkool van ongeveer 650 gram)
- 2 teentjes knoflook
- 1 sjalotje
- 1 el ‘ras el hanout’ kruiden van Green Gypsy Spices.
- 2 tl sesamolie
- 1/4 rode peper
- gemalen peper / zout
- olijfolie
- aluminiumfolie
BEREIDINGSWIJZE:
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Trucje: verwijder de overtollige bladeren van de bloemkool en plaats de bloemkool in zijn geheel in een ruime pan. Giet hier genoeg heet water in zodat de bloemkool onder water komt te staan en breng licht aan de kook. Kook de bloemkool nu voor 10 minuten.
- Mix in de tussentijd alle ingrediënten voor de kruiden mix. Snij het sjalotje en het stukje rode peper (verwijder de pitjes) in kleine stukjes. Mix dit met 2 el olijfolie, 2 tl sesamolie, 2 geperste teentjes knoflook, 1 el Ras el Hanout kruiden, gemalen peper en een snuf zout. Laat dit even intrekken.
- Haal de bloemkool uit het water en laat dit voor 5 minuten droog stomen. Dep eventueel daarna nog even droog met een schone theedoek.
- Plaats de bloemkool vervolgens in een ovenschaal en wrijf met je handen de kruiden mix goed in. Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en plaats dit vervolgens voor 40 minuten in de oven. Verwijder na 40 minuten de folie en plaats voor 5 tot 10 minuten terug in de oven voor een goudbruin kleurtje.
- TIP: voeg de laatste 15 minuten eventueel nog wat extra gegrilde groente zoals voorgekookte bietjes, stukjes ui of wortel toe aan de ovenschaal.
- ENJOY!
Bekijk hier het andere ‘hele bloemkool uit de oven’ recept.
Wat is jouw favoriete vegetarisch kerst recept?
HAPPY HOLIDAYS!
Volgen jullie Healthy Wanderlust al op Facebook?
Gebruik #healthywanderlust als je één van mijn gerechten maakt, super leuk om te zien!
Gerelateerde berichten
- 5 tips om een goede nachtrust en slaapkwaliteit te verbeteren en behouden voor meer energie. - 28/04/2023
- Self Love Talk podcast #114: Hoe het activeren van mijn creatiekracht (en hoe jij dit doet) ervoor heeft gezorgd dat ik nu het leven van mijn dromen leef. - 03/11/2022
- Self Love Talk podcast #113: In kiezen voor jezelf zit soms ook verdriet, teleurstelling of schuldgevoel. - 02/11/2022
Ziet er goed uit!
Kun je de sesamolie ook vervangen?