Om het jou dit jaar nog makkelijk te maken tijdens de feestdagen staat er nu een compleet vegetarisch kerstmenu met 3 gangen online! Je hoeft dus niet verder te zoeken: hier vind jij alle gerechten voor op het kerstmenu van dit jaar. Zo simpel kan het zijn. Fijn toch? Van een ontzettend smaakvol voorgerecht (dit kerstgerecht stond zelfs in de kersteditie van Foodies Magazine dit jaar!) tot een gezond en onwijs makkelijk dessert. Wat ons doel is? Wij willen vooral dat jij lekker geniet dit jaar van de gezelligheid rondom de kerstdrukte en zonder stress in de keuken staat. Een vegetarisch kerstmenu met 3 gangen, lees snel verder.


LEKKER EN MAKKELIJK: VEGETARISCH KERSTMENU

Tot ons genoegen zien we dat steeds meer mensen dit jaar met kerst vegetarisch willen eten. Dat komt goed uit, want de website staat vol met vegetarische recepten. Ook dit jaar staat er bij mij weer een vegetarisch kerstmenu op de planning en ik ben as we speak druk bezig met het testen van de laatste kerstgerechten zodat ik deze zo snel mogelijk online kan plaatsen voor jullie. Makkelijke en lekkere kerstgerechten waarbij je ook een beetje in balans blijft.

Balans tijdens de feestdagen. Het kan echt, maar ik weet dat het voor veel van jullie heel erg lastig is. Snap ik volledig en daarom deel ik nu ook mijn tips om je fitter te voelen tijdens de feestdagen of misschien wel tijdens de hele maand december. Deze maand staat tenslotte bekend om de vele zoette lekkernijen. Geniet volop en zit lekkerder in je vel door meer balans voor jezelf te creëren. Het kan echt lieve vrouwen. 

TIP: start de avond met deze feestelijke mocktail. Ook ideaal voor zwangere vrouwen of gasten die nog moeten rijden.

KERST VOORGERECHT: RODE BIETEN TARTAAR

Bekijk snel het recept van deze rode bieten tartaar. Een vervanger van de zalm- of tonijntartaar of de tartaar van rauwe biefstuk. Vorig jaar stond dit als voorgerecht bij mijn familie op het kerstmenu en iedereen vond het ontzettend lekker! Het fijne aan dit kerst voorgerecht is dat je de rode bieten tartaar al een aantal uur van te voren kan klaarmaken. Een goede voorbereiding is het halve werk, toch?

KERST HOOFDGERECHT: GEVULDE POMPOEN

Ook dit gerecht stond dit jaar te stralen als hoofdgerecht van een vegetarisch kerstmenu in een magazine. Extra veel reden om dit heerlijke kerst hoofdgerecht nog wat meer aandacht te geven. Wees creatief en voeg wat extra kruiden toe die jij lekker vindt!

KERST NAGERECHT: GEBAKKEN PEER MET GEZONDE CHOCOLADE MOUSSE 

Dit kerstgerecht is een combinatie van twee verschillende recepten! Combineer de gebakken peer met de altijd even geslaagde gezonde chocolade mousse. Een hemelse combinatie waar al jouw gasten gegarandeerd van zullen smullen. Geloof mij! De gebakken peer hoeft slechts een halfuurtje in de oven en de chocolade mousse maak je een paar uur van te voren al klaar (dan is het zelfs lekkerder!).

DRANKJES BIJ DE GERECHTEN

Laatst kwam ik in contact met de founders van Grape & Co. Zij hebben een bedrijf dat jou kan helpen om de perfecte wijn bij verschillende momenten te selecteren. Denk aan een vegetarisch dinner, borrel, romantische avond samen of dus bij het kerstdiner. Mocht je nog opzoek zijn naar lekkere wijnen die passen bij de gerechten die jij zal serveren. Neem eens een kijkje op de website! 


Sluit de avond af met een heerlijk kopje CALM thee van Simplici-Tea 

Welke gerechten staat er dit jaar op jouw kerstmenu?

Pin It on Pinterest

Share This