Babes, ik heb weer een nieuw leuk receptje voor jullie! Je zal het vast niet geloven als ik je vertel dat ik dit recept wel vier keer heb gemaakt en steeds opnieuw aangepast hebt he? Net zolang tot ik de perfecte vegetarische gehaktballen gemaakt had? True story! Daarom vind ik het ook extra leuk om dit recept met jullie te delen. Hoewel er al een aantal heerlijke vleesvervangers in de vorm van gehakt balletjes in de koelschappen liggen vond ik het toch leuk om een variant te bedenken die je gewoon zelf thuis kan maken. Ideaal in bijvoorbeeld een spaghetti gerecht? Lees snel verder.


MAKKELIJKE VEGETARISCHE GEHAKTBALLEN

Het fijne aan dit recept is, is dat deze vegetarische gehaktballen ook niet moeilijk zijn om te maken. Het is simpelweg een aantal ingrediënten bij elkaar in de keukenmachine gooien, balletjes rollen en bakken in de oven! Dat klinkt niet moeilijk toch? Ik denk trouwens dat deze balletjes ook heel goed samen gaan met deze pasta met gezonde en makkelijke tomatensaus of in deze tempeh schotel met sperziebonen en sugarsnaps (vervang de tempeh voor de balletjes). Je kan natuurlijk zelf helemaal creatief hiermee zijn!

Nu het weer wat kouder aan het worden is, is het ook weer bijna tijd voor de ouderwetse Hollandse stamppot. Hoe lekker om deze vegetarische gehaktballen toe te voegen aan deze vegan hutspot of als vervanging van de tempeh spekjes in deze vegetarische zoete aardappel stamppot. LEKKER! 

INGREDIËNTEN:

 • 250 gram seitan (uit pot)
 • 2 sneetjes volkoren brood
 • 2 eieren
 • 1/2 rode ui (in stukjes gesneden)
 • 2 geperste teentjes knoflook
 • 2 tl gehakt kruiden (of maak dit zelf) 
 • 1 tl paprika poeder
 • peper/zout

BEREIDINGSWIJZE:

 1. Verwarm de oven op 200 graden.
 2. Rooster 2 sneetjes brood in de oven tot ze echt goed knapperig zijn en breek in stukken zodat ze in de keukenmachine passen. Haal de broodkruimels eruit en zet dit schaaltje apart.
 3. Voeg vervolgens alle ingrediënten toe aan de keukenmachine en mix tot alles geheel verpulverd is.
 4. Rol een aantal balletjes en laat dit even op een bord rusten.
 5. Plaats een bakpapiertje op een bakplaat en leg hier de vegetarische gehaktballen op. Schuif dit voor 15 minuten in de oven.
 6. Haal na 15 minuten even uit de oven en rol de vegetarische gehaktballen 1 keer om. Schuif de bakplaat nog 5 minuten in de oven.
 7. Knapperig on the outside, zacht on the inside. 

Doe hier ook TEMPEH inspiratie op! 

Volgen jullie Healthy Wanderlust al op Facebook? 
Gebruik #healthywanderlust als je één van mijn gerechten maakt, super leuk om te zien!

Pin It on Pinterest

Share This