Deze vegetarische pizza portobello’s zijn heerlijk en gezond. Deze portobello’s vormen een gezond hoofdgerecht en zijn perfect als vleesvervanger. Natuurlijk kan je de vulling van de portobello helemaal zelf verzinnen, maar met dit recept weet ik zeker dat je goed zit. Heerlijk voor een luie zondag of juist wanneer je gasten te eten krijgt en even wat anders op tafel wil zetten. Gezonde pizza’s op een hele originele manier! Lees snel het uitgebreide recept en maak deze pizza portobello’s binnenkort zelf.
GEVULDE VEGETARISCHE PIZZA PORTOBELLO’S
Wist je dat paddenstoelen en daarmee ook portobello’s heel goed als vleesvervanger kunnen dienen? Het bevat namelijk relatief veel eiwitten. Daarnaast kan je van paddenstoelen bijvoorbeeld vegetarisch gehakt maken (volgens dit recept!) of je maakt een burger van portobello’s. Genoeg recepten waarbij je vlees vervangt door champignons / paddenstoelen te gebruiken. Naast deze vegetarische pizza portobello’s vind je ook deze gevulde versie met zongedroogde tomaatjes tapenade. Zeker ook het proberen waard!
INGREDIËNTEN:
- 4 portbello’s
- 1 teentje knoflook
- 1 tomaat
- 60 gram aubergine
- 1/2 rode ui
- 50 gram gram mozzarella
- verse basilicum
- 68 gram pure tomatenpuree
- peper / zout
BEREIDINGSWIJZE:
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Snij de rode ui, aubergine, mozzarella en tomaat in kleine stukjes.
- Mix dit met de tomatenpuree, verse basilicum en een geperst teentje knoflook.
- Voeg hier nog een snuf zout en gemalen peper aan toe en mix dit goed door elkaar.
- Plaats de portobellos op een met bakpapier belegde bakplaat en schep de inhoud in de portobello’s. De vulling mag best een beetje hoog zijn, lekker vol scheppen dus.
- Strooi nu wat paprikapoeder over de portobello’s en plaats daarna de bakplaat voor 20 minuten in de oven.
- ENJOY!
Doe nog meer DINNER inspiratie op.
Maak jij wel eens vegetarische gevulde portobello’s?
Volgen jullie Healthy Wanderlust al op Facebook?
Gebruik #healthywanderlust als je één van mijn gerechten maakt, super leuk om te zien!
Gerelateerde berichten
- 5 tips om een goede nachtrust en slaapkwaliteit te verbeteren en behouden voor meer energie. - 28/04/2023
- Self Love Talk podcast #114: Hoe het activeren van mijn creatiekracht (en hoe jij dit doet) ervoor heeft gezorgd dat ik nu het leven van mijn dromen leef. - 03/11/2022
- Self Love Talk podcast #113: In kiezen voor jezelf zit soms ook verdriet, teleurstelling of schuldgevoel. - 02/11/2022
Jaa, liefde voor paddestoelen! Ik maak er ook graag pizza’s van 🙂
Wat leuk Jenn! Wat gebruik jij meestal als ‘pizza’ topping? 🙂 Liefs, Merel
Wat lijkt dit me lekker zeg! Ik heb het nog nooit geprobeerd maar dit lijkt me echt een heerlijke manier om paddenstoelen te eten. Zelf vul ik regelmatig aubergines met groente, ik vind dat ook echt heerlijk! Malou x
Oh wat een goed idee Malou, gevulde aubergine! Dat zet ik meteen even op mijn to-eat lijstje 😉 Waar vul jij ze meestal mee? Deze portobello’s zijn heerlijk, echt een uniek receptje. Fijne dag vandaag! Liefs, Merel