Poké bowls, ze blijven mijn aller- aller- allerlievelings. Het liefst bestel ik ze op een luie vrijdagavond, maar je kan ze natuurlijk ook prima zelf maken. Deze vegetarische poké bowl met tempeh is misschien nog wel lekkerder als je hem zelf maakt en er extra veel liefde in stopt natuurlijk. Een goed gevulde bowl met verse ingrediënten zorgt ervoor dat de poké bowl met gebakken tempeh een voedzame maaltijd wordt. Voeg gerust jouw favoriete groente en fruit toe om zo met nieuwe smaken te experimenten. Lees snel het hele recept.


EEN VEGETARISCHE POKÉ BOWL MAAK JE ZO

Een poké bowl is fijn, want dit gerecht is zo lekker makkelijk om te maken. Je voegt simpelweg verse ingrediënten bij elkaar en enkel de rijst hoeft even gekookt te worden. Kind kan de was doen! Met liefde deel ik daarom vandaag ook mijn nieuwe favoriete recept voor een vegetarische poké bowl met gemarineerde tempeh. Sinds ik geen vlees meer eet en daarnaast ook steeds meer plantaardig eet probeer ik ook voor in mijn poké bowls plantaardige eiwitbronnen te kiezen. Laat tempeh zich hier nou perfect voor lenen, al helemaal wanneer deze gemarineerd is in een Aziatisch sausje. Ook deze variant met gebakken tofu is erg lekker!

Wist je dat de poké bowl zich ook uitstekend leent voor een feestje? Je zet alle ingrediënten op tafel en laat jouw gasten hun eigen bowl samenstellen. In dit artikel leggen wij jou uit hoe je jouw eigen Poké Party kan hosten!

INGREDIËNTEN: (VOOR 2 PERSONEN)

  • 200 gram sushi rijst of gekookte quinoa
  • 2 tl rijst azijn
  • 200 gram tempeh
  • 25 gram zeewiersalade (of zoveel als jij lekker vindt) 
  • 50 gram edamame bonen
  • handje gewassen veldsla
  • 1/4 komkommer
  • 1/2 wortel
  • 1 el sojasaus
  • 1 el sesamolie
  • 1 tl sesamzaadjes
  • Optioneel: extra sojasaus en wasabi

BEREIDINGSWIJZE:

  1. Kook de quinoa of sushi rijst en voeg na afloop de rijst azijn toe (enkel bij de gekookte sushi rijst). Volg de instructies op de verpakking.
  2. Snijd de tempeh in kleine stukjes en marineer met 1 el sesamolie en 1 el sojasaus. Voeg naar wens nog wat favoriete kruiden aan toe zoals paprikapoeder of kerriepoeder.
  3. Bak de tempeh in 6 minuten krokant in de Airfryer of in 20 minuten in de oven op 200 graden.
  4. Snijd de komkommer in stukjes en rasp de wortel.
  5. Voeg vervolgens eerst de gekookte rijst of quinoa toe aan 2 kommen en vul deze vervolgens met alle ingrediënten. Maak af met wat sesamzaadjes.
  6. Serveer eventueel met wat extra sojasaus en wasabi.
  7. Enjoy! 

Ben jij ook zo’n poké bowl liefhebber?

Merel Teunis

Merel Teunis

Merel (29 jaar) is founder van de website Healthy Wanderlust en theemerk Simplici-Tea. Als hoofdredacteur en online content creator schrijft en deelt zij dagelijks haar kennis op het gebied van zelfliefde, self-care en een gezonde en gelukkige levensstijl.
Merel Teunis

ONTVANG DE GRATIS ZELFLIEFDE PLANNER

Schrijf je in en ontvang de unieke gratis zelfliefde planner. Een waardevolle tool vol inspiratie voor een liefdevolle levensstijl, een dagelijkse checklist + een extra negatieve self-talk oefening. Geef vanaf nu prioriteit aan je geluk en gezondheid!

Ontvang de planner

Nee, bedankt!

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Pin It on Pinterest

Share This