Ah, de veggie bowl. Enorm geliefd bij mij thuis. Waarom? Het is zo makkelijk om te maken en de ingrediënten kan je steeds weer verwisselen. Waar jij dit dag zin in hebt. Dit vegetarische recept kan daarom niet ontbreken op Healthy Wanderlust. Wil jij weten waar ik mijn favoriete veggie bowl doorgaans mee vul? Lees snel het hele recept.


ZO VUL JE EEN VEGGIE BOWL

Dit vegetarische recept is lekker, gezond en je eet hierdoor enorm gevarieerd. Vul het grootste deel van de veggie bowl met verschillende soorten groente en vul aan met granen (zoals quinoa) of sla. Daarnaast kies ik ook altijd voor een eiwitbron. In dit geval zijn dit verschillende soorten peulvruchten zoals kikkererwten, linzen en bonen. Als extra smaakmaker kiezen we bij dit recept voor een paar blokjes feta, maar ook zongedroogde tomaatjes of ongebrande noten doen dit erg goed.

INGREDIËNTEN: (VOOR 2 VEGGIE BOWLS)

  • 2 handjes gemixte sla
  • 1 middelgrote zoete aardappel
  • 4 el linzen
  • handje kleine tomaatjes
  • 1 voorgekookte rode biet
  • 20 gram zeewier salade 
  • 1/4 komkommer
  • olijfolie
  • zwarte peper / snufje zout
  • paar blokjes feta

BEREIDINGSWIJZE:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Was de zoete aardappel en snij in kleine stukjes. Voeg deze toe aan een ovenschaal en besprenkel met wat olijfolie en gemalen peper. Voeg hier eventueel jouw favoriete kruiden aan toe zoals geroosterde paprika poeder. Plaats de schaal voor 30 minuten in de oven
  3. Wacht eventjes tot de zoete aardappels klaar zijn voor de de bowl verder vult.
  4. Snij vervolgens de rode biet, tomaatjes en komkommer in kleine stukjes en verwarm eventueel de linzen.
  5. Vul vervolgens twee bowls met de gemixte sla en alle andere ingrediënten.
  6. Maak af met nog wat lekkere (verse) kruiden, gemalen peper en een snufje zout.
  7. Geniet van jouw veggie bowl!

Wat is jouw favoriet vegetarische recept?

Bekijk hier alle andere dinner recepten. 

Pin It on Pinterest

Share This