Een gezonde snack en gezonde tussendoortjes tijdens de feestdagen? Tuurlijk kan dat! Deze healthy snacks kunnen zelfs prima als zoet borrelhapje of als toevoeging aan het kerstdessert. Je hoort het al: de mogelijkheden met deze gezonde snack – the so called “BLISS BALLS” – zijn eindeloos. Healthy snacks are coming right up!

“Deck the halls with boughs of holly, Fa la la la la, la la la la. Tis’ the season to be jolly, Fa la la la la la la.”  Ja lieve mensen, ik ben al he-le-maal in de kerstsferen en ook mijn keukenbaksels passen hier helemaal bij. Benieuwd?


FEESTELIJKE BLISS BALLS ALS GEZONDE SNACK

In de Healthy Wanderlust Kitchen video hieronder laat ik jullie zien hoe jullie makkelijk deze feestelijke bliss balls kan maken. Ook wel bekend als de welbekende ‘powerballs‘. Een gezonde snack. Power, omdat deze balletjes doorgaans gemaakt worden van producten die niet alleen heel goed voor je zijn, maar waar je ook veel energie van krijgt. Best handig toch voor een dagje kerstshoppen, dat is tenslotte ook best hard werken!

Zoals je kan zien heb ik 3 soorten bliss balls gemaakt voor jullie. Om het net wat makkelijker voor jullie te maken kan je de uitgeschreven recepten ook hieronder vinden. Heb jij nou ook veel moeite om gezond te eten tijden deze ‘snoep-maand-december’? Lees dat hier mijn tips hiervoor!


Ingrediënten basis: (voor ongeveer 15 bliss balls)

 • 10 grote dadels
 • 170 gram notenmix (ongezout!)
 • 1 el rauwe cacao poeder
 • 0,5 tl kaneel
 • Klein beetje water

* Ik gebruik geen extra suikers, omdat de dadels al erg zoet zijn van zichzelf. Je kan eventueel wel wat vanille extract toevoegen. 

Bereidingswijze:

 1. Voeg de dadels en noten toe aan de keukenmachine en maal dit fijn. Voeg hier nu langzaam een klein beetje warm water aan toe, zo worden de balletjes net wat smeuïger. Let op: niet teveel, anders blijft het mengsel plakken aan je handen en wordt balletjes draaien een stuk lastiger.
 2. Haal het mengsel uit de kom van de keukenmachine, het draaien van de balletjes kan beginnen!
 3. Draai tussen je handen nu steeds kleine balletjes tot alles op is. Mijn balletjes zijn ongeveer 2 cm breed.
 4. Leg de balletjes nu apart om de verschillende toppings voor te bereiden.
 5. Tip: ik plaats de balletjes altijd 15 minuten in de vriezer. Ze zijn nu erg compact en dit maakt het rollen door de topping erg makkelijk.

FEESTELIJKE BLISS BALL #1: “KOKOS SNEEUWVLOKJES”

 • Kokosrasp
 1. Verdeel de kokosrasp over een bord rol hier de balletjes overheen. Je zal zien dat de kokosrasp makkelijk aan de buitenkant van de bliss balls blijft plakken.

FEESTELIJKE BLISS BALL #2: “WARME CHOCO IN EEN BALLETJE”

 • Choco nibs
 • Pure chocolade (85%)
 1. Verdeel de rauwe cacaopoeder over een bord en schaaf van de reep pure chocolade kleine stukjes chocolade af. Verdeel het mengsel hiervan goed door elkaar. Rol nu de balletjes door het chocolade mengsel. Ziet er heerlijk uit toch?

FEESTELIJKE BLISS BALL #3: “CRUNCHY BITES”

 • Walnoten
 1. Breek de nootjes handmatig in kleine stukjes of mix deze een beetje fijn met de keukenmachine.
 2. Verdeel dit mix over een bord en rol de balletjes er doorheen.

Deze bliss balls zien er op deze manier hartstikke feestelijk uit. Leuk om ze als healthy snack op tafel te zetten tijdens de gezellige avondjes nu het buiten al snel donker is.


Doe nog meer KERST HAPJES inspiratie op!

Volgen jullie Healthy Wanderlust al op Facebook? 
Gebruik #healthywanderlust als je één van mijn gerechten maakt, super leuk om te zien!

Pin It on Pinterest

Share This