Tussen alle feestelijke gerechten door is het ook weer even tijd voor een lekkere lichte, maar heerlijk smaakvolle bieten salade. Deze warme bieten salade past perfect bij dit seizoen, maar kan eigenlijk het hele jaar door lekker gegeten worden. Een eenvoudige salade om te maken, aangezien de oven zijn werk voor ons doet! Lees snel verder.


BIETEN SALADE

Al heel lang worden bieten gegeten en verwerkt in meerdere gerechten. Wist je trouwens dat bieten ook seizoensgebonden zijn? Zo leerde ik dat je zomer en winter bieten hebt, waarvan de winterbiet een stuk groter is en meestal ook langer houdbaar. Ookal heb je ontzettend veel verschillende bieten, voor deze bieten salade gebruiken we de meest voorkomende soort: de rode en gele variant. Lees snel het hele recept.

Benodigdheden: (voor 2 personen)

  • 10 rode en gele bieten
  • 3 handjes veldsla
  • 1 handje walnoten
  • 20 gram geitenkaas (of meer als jij dat lekker vindt!)
  • olijfolie
  • 6 el magere yoghurt
  • 2 teentjes knoflook
  • verse tijm
  • peper/zout

Bereidingswijze:

  1. Warm de oven voor op 200 graden.
  2. Schil de bieten en snij ze in 4 partjes, deze kleuren zijn toch echt al prachtig?
  3. Plaats de partjes in een ovenschaal, besprenkel met wat olijfolie en strooi wat verse tijm kruiden, peper en zout over de bietjes heen.
  4. Pel de knoflook teentjes en hak in grove stukken, leg deze tussen de bietjes in.
  5. Plaats de ovenschaal nu voor ongeveer 40 minuten in de oven.
  6. Maak in de tussentijd de frisse dressing voor over de bietensalade. Mix de magere yoghurt met 1 el olijfolie en wat peper en zout.
  7. Haal de ovenschaal uit de oven en verbrokkel de geitenkaas boven de bietjes en plaats de ovenschaal voor nog ongeveer 10 a 20 minuutjes terug in de oven. Prik in de bietjes om de kijken of ze beetgaar zijn.
  8. Verdeel de veldsla over een mooie schaal en plaats de bietjes hier bovenop.
  9. Voeg nog een takje verse rozemarijn toe en druppel een beetje van de dressing over de salade heen.
  10. Om het af te sluiten strooi je nog wat lekkere walnoten over de salade heen. De rest van de dressing kan je natuurlijk op tafel zetten.
  11. De warme bieten salade met geitenkaas en walnoten is nu klaar om geserveerd te worden!

Zin in een andere salade? Misschien is deze salade van gegrilde groente en couscous wat voor jou!

Volgen jullie Healthy Wanderlust al op Facebook?
Gebruik #healthywanderlust als je één van mijn gerechten maakt, super leuk om te zien!

Pin It on Pinterest

Share This