Koude dagen vragen om warme dranken. Raise your glass (lees: warme mok thee) if you agree! Vandaag delen wij het recept van dit unieke warme drankje met je. Des te meer reden om deze lekkere latte dit weekend nog te maken! Deel ook vooral jouw favoriete warme drank met ons zodat wij deze tijdens de koudere dagen ook kunnen proberen. Lees snel verder voor het uitgebreide recept.


HARTVERWARMENDE MACA CACAO LATTE

Je hebt waarschijnlijk nog nooit van een maca cacao latte gehoord en dat kan kloppen. Het was namelijk een probeerseltje dat zo goed uit heeft gepakt dat we dit meteen met jullie wilde delen. Jij wil hier namelijk ook van genieten. Onder een dekentje. Knus op de bank. Was je wel al bekend met ‘maca’? Voor dit recept maken we gebruik van maca poeder. Maca is onderander rijk aan vitamine B12 en eiwitten en daarnaast werkt het energie bevorderend. Je kan deze maca cacao latte dus ook lekker drinken in de ochtend!

Belangrijk: laat de koffie eventjes een beetje afkoelen. Want de maca poeder is niet gek op hele hete dingen en verliest dan al haar krachten. Dat zou zonde zijn!

INGREDIËNTEN:

 • 100 ml koffie
 • 1/2 tl maca poeder (zowel de maca als cacao poeder zijn van het merk: Raw Organic Food
 • 1/2 tl rauwe cacao poeder (tevens ook rijk aan eiwitten)
 • 1/4 tl kaneel
 • 200 ml amandelmelk
 • 1 tl agave siroop

BEREINGSWIJZE:

 1. Zet een kopje koffie en laat dit een beetje afkoelen, ongeveer 2 á 3 minuten.
 2. Verwarm de 200 ml amandelmelk in een pannetje, maar zorg dat dit niet gaat koken.
 3. Giet vervolgens alles over in een blender en voeg alle andere ingrediënten toe.
 4. Mix op hoge snelheid tot een wat luchtigere substantie. Voor ongeveer 30 seconden.
 5. Giet over in een grote mok.
 6. MAAK ER EEN MOOIE DAG VAN!

Probeer ook deze gezondere chocolade melk. 

Merel Teunis

Merel Teunis

Merel (29 jaar) is founder van de website Healthy Wanderlust en theemerk Simplici-Tea. Als hoofdredacteur en online content creator schrijft en deelt zij dagelijks haar kennis op het gebied van zelfliefde, self-care en een gezonde en gelukkige levensstijl.
Merel Teunis

ONTVANG DE GRATIS ZELFLIEFDE PLANNER

Schrijf je in en ontvang de unieke gratis zelfliefde planner. Een waardevolle tool vol inspiratie voor een liefdevolle levensstijl, een dagelijkse checklist + een extra negatieve self-talk oefening. Geef vanaf nu prioriteit aan je geluk en gezondheid!

Ontvang de planner

Nee, bedankt!

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Pin It on Pinterest

Share This