Tada, een onwijs makkelijk en lekker recept! De zalmfilet met een pestokorst ziet er misschien ingewikkeld uit, maar niks is minder waar. Binnen 30 minuten geniet jij van een heerlijk gezond gerecht. Maak de pesto zelf om een extra lekkere pestokorst te creëren. Ook dit is niet moeilijk, beloofd! Zal ik je vertellen hoe je dit gerecht zelf thuis kan maken? Lees snel verder. 


ZALMFILET MET EEN KORST VAN PESTO UIT DE OVEN

Over het algemeen zijn de recepten die je op Healthy Wanderlust vindt vegetarisch en plantaardig. Wij vinden dierenwelzijn namelijk heel belangrijk en daarnaast is meer plantaardig eten ook veel beter voor het milieu. Dit recept van Foodies Magazine wilde wij echter nog met jullie delen. Wanneer je er wel voor kiest om vis te eten, zorg er dan voor dat het héél erg lekker is. Met dit recept voor zalmfilet met een korst van pesto uit de oven zit je dan zeker goed.

Dit gerecht is overigens ideaal voor wanneer je gasten op visite krijgt. Tijdens een etentje wil je namelijk ook graag kletsen met jouw gasten in plaats van enkel in de keuken staan, toch? Voor dit gerecht doet het oven de helft van het werk. Daarnaast kan je de pesto al ruim van te voren klaarmaken. Lees hier hoe je zelf pesto maakt. Een goede voorbereiding is het halve werk. INGREDIËNTEN:

 • 4 zalmfilets zonder huid
 • 4-6 el verse pesto
 • 3 el broodkruimels (kies voor volkoren brood) 
 • 3 el parmezaanse kaas (plantaardige optie: edelgistvlokken
 • olijfolie
 • 300 gram haricots verts
 • zout en peper
 • bakpapier

BEREIDINGSWIJZE:

 1. Verwarm de oven voor op 210 graden.
 2. Beleg een bakplaat met bakpapier en leg de zalmfilets op de huidzijde hierop.
 3. Mix de broodkruimels met de parmezaanse kaas of edelgistvlokken.
 4. Verdeel de pesto over de zalm en strooi hier het broodkruimel mengsel overheen. Maak af met wat gemalen peper.
 5. Druppel nog wat druppels olijfolie over de bovenkant van de zalmfilets en plaats de bakplaat voor 10 minuten in de oven.
 6. Kook in de tussentijd de haricots voor ongeveer 4 minuten.
 7. Giet af en breng op smaak met wat zout en peper.
 8. Plaats de zalmfilet met een pestokorst op een verwarmd bord met de gekookte haricots.
 9. ENJOY!

Bekijk ook het recept: broccoli-courgette soep met gerookte zalm snippers

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Janine Ratcliffe Foodstyling: Sal Henley Foto’s: Mike English Styling: Davina Perkins

Pin It on Pinterest

Share This