Plantaardig eten en drinken is inmiddels helemaal hip en mainstream. Yay to that fact! Je lichaam voeden met pure ingrediënten is niet alleen goed voor jouw eigen gezondheid, maar ook voor de wereld om ons heen. Ook melk (afkomstig van dieren) wordt door veel mensen meer vervangen voor plantaardige melk zoals sojamelk, havermelk, amandelmelk of kokosmelk. Wist je dat het ontzettend makkelijk is om zelfgemaakte amandelmelk te maken? In dit artikel laten we jou zien hoe je zelf amandelmelk kan maken én welke lekkere gerechten je hier mee kan maken. Lees je mee?


ZO MAAK JE ZELFGEMAAKTE AMANDELMELK

Het is onwijs simpel. Je hebt slechts een aantal ingrediënten nodig om een goed gevulde fles met zelfgemaakte amandelmelk te vullen. Het is niet per se goedkoper om zelf amandelmelk te maken, maar je weet hierdoor wel precies welke ingrediënten de zelfgemaakte amandelmelk bevat. Veel kant- en klare varianten bevatten zoetstoffen of ingrediënten om de drank langer houdbaar te maken.

Onze favoriete recepten die we graag wekelijks maken met een scheutje amandelmelk zijn allemaal te vinden op deze website. Neem een kijkje naar ons favoriete ontbijt recept: de appeltaart havermout. Of maak een lekker kopje kurkuma latte voor jezelf klaar met een flinke scheut warme plantaardige melk. So good!

Zelfgemaakte amandelmelk | Zelf amandelmelk maken

INGREDIËNTEN: (VOOR ONG. 1 LITER)

 • 200 gram amandelen (ongebrand) 
 • 1 liter water
 • 2 tl agave siroop
 • snufje kaneel (optioneel)

Benodigdheden: blender+ oude theedoek

BEREIDINGSWIJZE:

 1. Laat de amandelen van te voren 6 uur weken in een kom water. Je kan dit dus ook de avond van te voren doen en een nachtje in de koelkast laten weken.
 2. Giet de amandelen af en voeg samen met 1 liter water, de agave siroop en eventueel een klein snufje kaneel toe aan een blender.
 3. Mix voor 60 seconden op hoge snelheid tot een romig glad geheel.
 4. Plaats een theedoek over een kom en giet de amandelmelk uit de blender hierin. Op deze manier kan je de pure amandelmelk en de pulp van elkaar scheiden.
 5. Giet de zelfgemaakte amandelmelk over in een glazen fles en sluit af met een schroefdop. Plaats in de koelkast.
 6. Je kan dit ongeveer 3 tot 4 dagen gekoeld en afgesloten bewaren.
 7. Makkelijk toch? 

Heb jij wel eens zelfgemaakte amandelmelk gemaakt?

Lees ook: Mijn favoriete gezonde iced tea recept!

Pin It on Pinterest

Share This