Op zoek naar iets lekkers voor tijdens de lunch vandaag? Wat dacht je van verse broodjes met eigen gemaakte gezonde tonijnsalade? Het klonk mij als muziek in de oren en daarom ben ik de keuken in gedoken. Met als resultaat dit makkelijk, maar (al zeg ik het zelf) heerlijke recept waarmee je binnen 15 minuten kan genieten van een broodje tonijnsalade! Laten we aan de slag gaan.
Benodigdheden (voor 8 rijk belegde broodjes):
- 1 zak gemengde sla
- 2 blikjes tonijn
- 1 potje mini augurkjes
- zongedroogde tomaatjes
- 8 eieren
- 6 tot 8 eetlepels yoghurt
- 1 klein blikje mais
- peper en zout
- olijfolie, 1 rode ei en 8 (spelt) volkoren broodjes.
Bereidingswijze:
- Breng 8 eieren voor ongeveer 10 minuten aan de kook.
- Meng de tonijn en de yoghurt goed door elkaar tot het een smeuïg geheel wordt.
- Snij de augurkjes in kleine stukjes en doe hetzelfde met de rode ui en zongedroogde tomaatjes.
- Voeg vervolgens nog de mais toe en schept alles goed door elkaar.
- Breng alles op smaak met peper en zout en voeg nog wat olijvenolie toe om alles lekker smeerbaar te maken.
- Beleg de broodjes met wat sla en schep hier een aantal eetlepels van de tonijnsalade overheen.
- Pel de eitjes en snij deze in plakjes of partjes, verdeel deze als finale topping over de broodjes. Besprenkel de broodjes nog met wat extra zout en/of peper en je bent klaar. Verse broodjes met home made tonijnsalade, heerlijk!
Geniet ervan! Wat is jouw favoriete broodje voor tijdens de lunch?
Volgen jullie Healthy Wanderlust al op Facebook?
Gebruik #healthywanderlust als je één van mijn gerechten maakt, super leuk om te zien!
Gerelateerde berichten
Laatste berichten door Merel Teunis (see all)