Het is weer echt tijd voor een lekkere Hollandse stamppot. Oke, maar dan wel met een kleine twist. Ik ben opgegroeid met een moeder die ontzettend lekker kan koken, niet alleen hollandse pot, maar nog veel meer uiteenlopende gerechten. Toch kan ik mij de zuurkool, bloemkool en stamppot gerechten ook goed herinneren. Aangezien ik ook gek ben op zoete aardappel bedacht ik hier mijn eigen zoete aardappel stamppot bij. Benieuwd? Lees dan snel verder.


BIJ KOUDE DAGEN HOORT DE ZOETE AARDAPPEL STAMPPOT

Wat is jouw favoriete stamppot recept? Naast deze lekkere zoete aardappel stamppot kan je op de website van Healthy Wanderlust verschillende stamppot recepten vinden. Wellicht vind je deze recepten ook lekker. De koolraap en pompoen stamppot of deze vegan / vegetarische hutspot met tempeh. Lekker!

Ingrediënten: (voor 2 personen)

  • 450 gram zoete aardappel
  • Gerookte vegetarische spekjes
  • 100 gram boerenkool
  • 1 grote el zongedroogde tomaatjes
  • 1 handje ongezouten cashewnoten
  • 1 ui
  • 1 tl paprika poeder
  • zout / peper

Bereidingswijze:

  1. Snij de ui en zongedroogde tomaatjes in kleine stukjes en laat deze op een laag vuurtje met wat olijfolie rustig fruiten.
  2. Breng een 2 ruime pannen met water aan de kook met een snufje zout.
  3. Schil de zoete aardappels en snij in kleine blokjes. Maak de blokjes niet groter dan 3 cm bij 3 cm, het duurt anders langer voordat ze gaar zijn.
  4. Voeg de aardappel blokjes toe aan het kokende water en zet de timer op 10 minuten.
  5. Voeg in de andere pan de boerenkool toe aan het water, laat dit ongeveer net zo lang inslinken.
  6. Bak ondertussen de vegetarische spekjes in de koekenpan met de stukjes ui op een medium vuurtje voor 5 minuutjes goudbruin en de tl paprika poeder toe. Bak dit nog een paar minuutjes mee. Voeg hier nog wat peper aan toe.
  7. Giet de zoete aardappel en de boerenkool af.
  8. Stamp de zoete aardappel samen met de boerenkool fijn en voeg hier vervolgens alle andere ingrediënten aan toe, vergeet de cashewnoten niet en schep dit nog een aantal keer goed door.
  9. Eet smakelijk!

Geen zin in stamppot? 
Dan is deze warme zoete aardappel en pompoen soep misschien wat voor jou!

Volgen jullie Healthy Wanderlust al op Facebook?
Gebruik #healthywanderlust als je één van mijn gerechten maakt, super leuk om te zien!

Pin It on Pinterest

Share This