Al eerder vertelde we jullie over onze liefde voor gezonde muffins. Ze zijn zo ideaal als gezonde snack! Deze eiwitrijke zoete bosbessen muffins zijn onze nieuwe favoriet. Reden genoeg voor jou om ze ook te proberen, toch? 😉 Als basis van deze bosbessen muffins maken we gebruik van havermoutmeel. Dit maak je heel eenvoudig zelf door havermoutvlokken fijn te mixen tot meel. Ook de rest van het beslag maak je in slechts 15 minuten klaar. Voor het maken van deze gezonde snack hoef je dus zeker geen uren in de keuken te staan! Lees snel hoe je het beste te werk kan gaan.


ZOETE BOSBESSEN MUFFINS ALS SNACK

Deze eiwitrijke zoete bosbessen muffins zijn zowel lekker als gebakje bij de thee of als verantwoorde snack voor onderweg. Persoonlijk zorg ik er altijd voor dat ik lekkere en gezonde snack meeneem wanneer ik buiten de deur werk. Dit zorgt ervoor dat ik mijn lichaam goed kan voeden en ik nooit met een rammelende maag aan het werk ben. Niets zo vervelend, toch? Door je eigen snacks mee te nemen is het veel makkelijker om een gezonde levensstijl te behouden. Bekijk hier mijn andere tips voor lekkere en verantwoorde snacks.



INGREDIËNTEN: (VOOR 12 MUFFINS)

  • 200 gram havermout 
  • 1 el kokosbloem suiker 
  • 1 tl bakpoeder 
  • 1 tl kaneel 
  • 2 scheppen eiwitpoeder 
  • Snuf zout 
  • 200 ml plantaardige melk (zoals ongezoete amandelmelk)
  • 2 el Hüttenkwark (dit kan je vervangen voor gewone -plantaardige- kwark)
  • 1 el gesmolten kokosolie 
  • 150 gram (ontdooide) bosbessen 
  • 1 tl agave siroop 

BEREIDINGSWIJZE:

  1. Verwarm de oven door op 200 graden.
  2. Mix de droge ingrediënten met elkaar en voeg vervolgens de gesmolten kokosolie, agave siroop, 2 el Hüttenkwark en plantaardige melk toe.
  3. Roer alles goed door.
  4. Wanneer alle ingrediënten goed met elkaar gemengd zijn kan je de bosbessen er doorheen scheppen.
  5. Vet de muffinvormpjes indien nodig in met nog wat kokosolie.
  6. Giet de vormpjes vervolgens voor 3/4 deel vol met het beslag.
  7. Plaats de bosbessen muffins nu voor 20 minuten in de oven.
  8. Laat na het bakken even afkoelen voor je de muffins uit de vormpjes haalt.
  9. TIP: extra lekker wanneer ze nog een beetje warm zijn! 😉

Bekijk ook het recept voor deze lekkere muffins met perzik of deze espresso banaan muffins.

Pin It on Pinterest

Share This