Gezond eten en leven, het hoeft echt niet moeilijk te zijn. Met deze 10 praktische tips kan jij ervoor zorgen dat je vanaf morgen eenvoudig gezonder leeft! Kleine aanpassingen in jouw huidige leef- en eetpatroon die voor de gezondheid van jouw lichaam en jouw gemoedstoestand een enorm verschil kunnen maken. Wist je dat je van gezond eten vaak ook echt lekkerder in je vel zit? Wanneer jij goed voor de gezondheid van je lichaam zorgt zal je dit merken aan jouw energielevel. Meer energie betekent vaak een vrolijker gevoel! Lees je mee hoe jij ook eenvoudig gezonder kan leven?


ZO LEEF JE EENVOUDIG GEZONDER X 10

Super tof om te zien dat jij dit artikel nu leest, want dat betekent waarschijnlijk dat jij graag wat gezonder wil gaan leven. Way to go! Pas onderstaande tips toe om simpelweg jouw huidige levensstijl een beetje bij te schroeven. Kleine veranderingen, maar wel met een groot positief effect. Laten we snel aan de slag gaan!

1. Drink voldoende water

We hoeven vast niet uit te leggen waarom voldoende water drinken zo belangrijk is. We horen het vaak, maar kom jij aan de aanbevolen twee liter per dag? Ons lichaam heeft voldoende water nodig om goed te kunnen functioneren en om zichzelf gezond te houden. Drink je niet voldoende water? Dan kan het lichaam de gifstoffen die vrijkomen minder goed afvoeren. Ook voor jouw energielevel is het belangrijk per dag voldoende te drinken.

2. Eet meer plantaardig

Eenvoudig gezonder eet je simpelweg door meer plantaardig te eten. Eet meer planten, eet vers en eet puur. Door meer planten te eten en jouw bord bijvoorbeeld standaard voor de helft met groente te vullen zorg je ervoor dat jouw lichaam meer voedingsstoffen binnenkrijgt. Dat wat puur uit de natuur komt kan bijna nooit ongezond zijn!

3. Ruim je keukenkastje op

De inhoud van jouw keukenkastjes heeft een groot effect op hoe gezond jij dagelijks eet. Zijn deze kastjes gevuld met ongezonde producten? Dan is de kans groot dat je je hierdoor toch laat verleiden, compleet menselijk namelijk. Ruim de keukenkastjes op en vervang een aantal ingrediënten voor gezondere varianten. Dit zijn de gezonde producten die ik altijd in huis heb!

4. Vul jouw eetpatroon aan met voedingssupplementen

Kijk eens samen met de huisarts of een voedingsdeskundige naar jouw huidige eetpatroon om te kijken of jij dagelijks voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt. Eventuele tekorten kan je dan aanvullen met voedingssupplementen (bijvoorbeeld van de website Wellvita). Naast de algehele gezondheid bieden zij ook supplementen aan voor de mobiliteit van het lichaam, zoals voor het hebben van zware vermoeide benen.

5. Zorg voor voldoende gezonde snacks in huis

Het fijne aan voldoende gezonde snacks in huis hebben? Je grijpt nooit mis. Zorg ervoor dat je altijd zelfgemaakte of kant-en-klare verantwoorde snacks in huis hebt. Maak op zondag een grote voorraad en vries een deel in, zo hoef je slechts een keer in de zoveel tijd hiervoor de keuken in te duiken.

6. Ga meer naar buiten

Loop vaker een rondje en haal een frisse neus. Meer buiten zijn heeft een positief effect op de gemoedstoestand. Daglicht stimuleert namelijk de aanmaak van serotonine in het lichaam, een van de ‘gelukshormonen‘. Uit onderzoek blijkt dat wanneer men vrolijker zij vaak beter voor zichzelf zorgen.

Overnight oats met banaan | Gezond ontbijt recept

7. Begin de dag met een gezond ontbijt

Jouw lichaam werkt hard wanneer jij slaapt en daarom is het belangrijk om in de ochtend lekker en gezond te ontbijten. Ontbijten helpt de spijsvertering op gang, geeft jou energie en voorkomt onnodig snacken aan het einde van de ochtend. Bekijk hier onze favoriete ontbijt recepten.

8. Drink groene smoothies

Een van de makkelijkste en stiekem een van onze favoriete tips om eenvoudig gezonder te gaan eten is door dagelijks groene smoothies te drinken. Een groene smoothie is als het ware een vitamine bommetje. Boordevol groente, fruit, zaden, noten, krachtige kruiden etc.

9. Las rust momenten in (self-care!)

Wist je dat een goed balans tussen actie en rust belangrijk is voor een goede gezondheid? Door de alledaagse drukte van ons leven is het cortisol level (stress hormoon) in ons lichaam vaak hoog. Door gedurende de dag kleine rust momenten in te plannen, even op de pauze-knop te drukken, zorg je ervoor dat jouw lichaam zich kan herstellen van alle prikkels en zich weer kan opladen. Zo voorkom je een compleet uitgeput lichaam.

10. Kook met onze recepten

Ga voor (makkelijke) gezonde recepten waarvan zowel jij als jouw lichaam blij worden. Op Healthy Wanderlust zit je dan goed, want hier vind je een ruim aanbod aan gezonde recepten. Van avondeten tot ontbijt tot verantwoorde snacks. Bekijk ze vooral op je gemak!


Hoe zorg jij ervoor dat je eenvoudig gezonder leeft en eet?

Dit artikel is in samenwerking met Wellvita geschreven. 

Pin It on Pinterest

Share This