Hoe moet je mediteren? Deze meditatie apps zijn er om jou hier bij te begeleiden. De afgelopen maanden ben ik zelf begonnen met korte meditatie sessies en ik heb wat onderzoek gedaan onder de vele meditatie apps die er in omloop zijn. Vandaag zet ik de handigste en fijnste meditatie apps voor je op een rijtje. Mediteren kan jou helpen om meer rust te creeeren in jouw lichaam en geest. Hierdoor kan je stress verminderen en bewuster bezig zijn met jou emoties en behoeftes. Wist je dat 10 minuten mediteren per dag al veel verschil maken maken? Zie het als een self-care momentje!


FAVORIETE MEDITATIE APPS

“Mediteren, hoe doe je dat nou?” Deze vraag stelde ik mijzelf ook toen ik hier net mee begon. Ik wilde meer rust creëren in mijn gedachtes en meer mindfull leven. Klinkt zweverig he? Toch helpt mediteren hier wel degelijk bij. Het helpt mij om na een drukke dag rust te creëren in mijn hoofd en frustraties weg te nemen. Het leert mij om bewuster te leven en te genieten van kleine momenten. Het helpt mij om bewuster te zijn van mijn emoties en om hier goed mee om te gaan. Mocht jij nou twijfelen om te beginnen met mediteren dan heb ik wat tips voor jou! Laat deze meditatie apps jou helpen.

HEADSPACE

My favorite! De Headspace app is mijn absolute favoriet onder de mediatie apps. Ik gebruik dit nu al een aantal maanden en ben zeer tevreden over de meditatie mogelijkheden die deze app biedt. Zo kan je kiezen voor meerdere begeleiden meditatie sessies die langzaam opbouwen om jou de mogelijkheid te bieden om te leren mediteren. Dit is een kunst op zich! Daarnaast kan je zelf bepalen hoelang je wilt mediteren, hoevaak en op welk moment van de dag (je kan zelfs een reminder voor jezelf zetten!). Ook kan je kiezen uit meditaties die speciaal ontwikkeld zijn om je mindset te verrijken doordat ze de focus hebben op bepaalde onderwerpen zoals stress, slaap, gezondheid, geluk, concentratie, creativiteit, maar ook op je gezondheid zoals bijvoorbeeld een zwangerschap.

CALM

Deze Calm meditatie app is ook ontzettend fijn. Het leuke aan deze app is dat je kan kiezen voor bepaalde achtergrond geluiden zoals een knetterend haardvuur of fluitende vogeltjes. Toen ik net begon met mediteren hielp mij dit om mij te kunnen concentreren op mijn ademhaling en om tot rust te komen. Aanrader dus! Ook deze meditatie app komt ik vele verschillende vormen en zo kan je begeleiden meditaties kiezen die passen bij jouw emoties, behoeftes en wensen. Het fijne aan deze meditatie app is, is dat er veel uitleg gegeven wordt over verschillende manieren van mediteren. Ideaal dus als starter.

SMILING MIND

De Smiling Mind meditatie app wordt door veel mensen gebruikt en is dus erg populair. Zij focussen zich vooral op jouw gezond, educatie en werk mindset. Zo hebben ze speciale meditatie sessies voor gebruikers in het klaslokaal of op de werkvloer en zijn de sessies ook onderverdeeld in verschillende leeftijdsgroepen. Met deze app kan je ook kiezen voor mediteren voor kinderen dus wellicht past dit beter bij jou en jouw gezin! Ook deze app is geschikt voor mensen die net beginnen met mediteren.


Maak van een aantal minuten mediteren jouw nieuwe self-care momentje.
Zal ik je een vertellen hoe belangrijk dit is?

Pin It on Pinterest

Share This