We kennen die dagen allemaal wel toch? De ik-ben-echt-niet-vooruit-te-branden-vandaag dagen. Laat de koffie even staan, want er zijn nog meer simpele en snelle trucjes waardoor je meer energie kan krijgen. Dus om jou voortaan door deze dagen heen te helpen zou ik zeggen; pak je notitie boekje erbij en schrijf deze tips op. De volgende keer als je, je zo voelt weet je precies hoe je jezelf weer in een ik-kan-alles-aan bui krijgt. Let’s go!


DANS, DANS, DANSSSS

Ja, echt! Hoewel je hier misschien nu geen zin in hebt en je waarschijnlijk liever een dutje doet is het beste advies nu echt: get up and dance your feet off. Zet een lekker muziekje op en doe een dansje. Het hoeft echt geen hele dans performance te zijn met ingewikkelde pasjes, want het gaat erom dat je in beweging komt en het bloed wat sneller door je lichaam stroomt. Hierdoor maakt je lichaam meer adrenaline aan en dit helpt tegen een vermoeid gevoel. Er zijn veel mensen die elke dag beginnen met 10 minuten dansen om de dag vol energie te kunnen beginnen. Misschien een idee voor je nieuwe ochtend ritueel?

LUISTER NAAR VROLIJKE MUZIEK

Zoals we hierboven eigelijk al beschreven krijg je van dansen op leuke muziek meer energie. Nu snap ik dat je misschien niet midden op de kantoorvloer je moves uit de kast wil halen dus hier nog een trucje. Oordopjes in en vrolijke muziek op! Luisteren naar muziek zorgt voor een plezierbeleving en dit geeft onze hersens een seintje waardoor onze bloeddruk omhoog gaat. Het gevolg hiervan is dat we meer energie krijgen. Precies wat we nodig hebben! Via Spotify kan je luisteren naar muzieklijsten die speciaal samengesteld zijn om vrolijk van te worden. Makkelijker kan niet toch?

GA NAAR BUITEN

Een korte wandeling in de buitenlucht kan namelijk al veel verschil maken voor jouw energie level. Door al 10 minuten in beweging te zijn krijg je meer zuurstof binnen en dit zorgt weer voor meer energie. Best gek he? Juist door energie te verbruiken (door in beweging te zijn) krijg je ook weer energie. Geef jezelf dus even een zetje en stap even lekker door. Daarnaast is het natuurlijk heel fijn om even buiten te zijn voor wat frisse wind in je haren en je gedachte even leeg te maken.


Wat is jouw to-go-to trucje wanneer je een tekort aan energie hebt?

Conclusie: een dans feestje op vrolijke muziek in de buitenlucht.
Who’s with me?

Volgen jullie Healthy Wanderlust al op Facebook? 
Gebruik #healthywanderlust als je één van mijn gerechten maakt, super leuk om te zien!

 

 

Pin It on Pinterest

Share This