Wil jij beter slapen? Deze 5 tips zullen je helpen. Een rustgevende avondroutine is de sleutel naar een betere nachtrust. Wist je dat je met een aantal simpele trucjes jouw lichaam al veel meer in de ruststand kan krijgen? Waarschijnlijk deel jij onbewust jouw avond zo in dat jouw brein alert blijft en dit zorgt ervoor dat je moeilijk in slaap komt en/of minder goed slaapt. Time for a change! Lees nu snel deze tips voor een betere nachtrust.


ZO ONTWIKKEL JE EEN BETERE NACHTRUST

Zoals we al eerder benoemden, kunnen kleine en simpele aanpassingen in jouw avondroutine zorgen voor een betere nachtrust en meer energie gedurende de dag. Wist je dat maar liefst 40% van de Nederlanders slecht slaapt? Je bent dus niet de enige en we kunnen hier samen proberen een positieve verandering in te brengen. Welke tip voor een betere nachtrust ga jij deze week toepassen?

1. 30 RUSTGEVENDE MINUTEN IN BED VOOR HET SLAPEN

Plan 30 minuten in waarin je een rustgevend moment beleeft in bed. Vaak stappen we ons bed in en verwachten we dat we binnen een paar minuten in slaap vallen. Echter zijn jouw lichaam en brein misschien nog niet tot rust gekomen. Lees een boek, luister naar zachte rustgevende muziek of doe een korte slaapmeditatie. Which brings us to tip #2!

2. DOE EEN SLAAPMEDITATIE

Wist je dat er veel fijne en gratis meditatie-apps zijn die jou kunnen begeleiden bij het tot rust komen voor het slapen? Een slaapmeditatie kan bijdragen aan een betere nachtrust, omdat het jou helpt te ontspannen en gedachten tot rust te laten komen. Lees hier meer over mijn favoriete meditatie-apps.

5 tips voor een betere nachtrust | Slaap beter met deze tips | Healthy Wanderlust

3. DRINK EEN KOP RUSTGEVENDE THEE

Geniet van een kalm momentje waarbij je een kop rustgevende thee drinkt. De kruiden in deze thee kunnen een rustgevend effect hebben op lichaam en geest.

4. EEN ONTBIJTSNACK VOOR EEN GOEDE NACHTRUST

Het is niet verstandig om nog een zware maaltijd te eten vlak voor het slapen. Deze tip kwam ik tegen via de Menzis SamenGezond-app. Wist je dat bepaalde ingrediënten zoals banaan en havermout voedingsstoffen bevatten die de aanmaak van melatonine bevorderen? Dit is een slaaphormoon dat bijdraagt aan een goede nacht slapen. Rommelt je maag voor het slapen? Kies dan voor een lichte snack en eet dit uiterlijk een uur voor het slapen.

5. PLAN EEN PAMPER MOMENT IN VOOR HET SLAPEN

One of our favorite tips! Plan elke avond een pamper moment in dat bijdraagt aan een rustgevende avondroutine. Dit moment is geheel voor jezelf en draagt bij aan een betere nachtrust. Neem een warme douche met enkel kaarsjes aan (minder prikkels) en zachte rustgevende muziek. Smeer je lichaam in en verzorg jezelf goed. Ga uitgerust, ontspannen en schoon je bed in. Lees alle #selfloveclub artikelen.


Dit artikel is in samenwerking met Menzis. Download de SamenGezond-app voor meer waardevolle tips! 

Pin It on Pinterest

Share This