Meer tips om de winter goed door te komen! Die zijn altijd welkom toch? Al eerder schreven we over tips tegen de winterdip en vandaag heb ik 5 tips voor je om de warmte naar binnen te halen. Gezond in de winter door de juiste keuzes te maken en goed voor jezelf te zorgen. Van gezonde winterse maaltijden tot het winter-proof maken van je balkon zodat je toch een frisse neus kan halen. Hoe overleef jij de winter meestal? Laat vooral jouw gouden tips achter! Haal de warmte in huis zonder dat je hoeft te overwinteren in een warm land dit seizoen. Lees snel verder. 


HOE HAAL JE DE WARMTE IN HUIS?

1. Thee, thee, thee voor warmte in huis

De eerste tip zal misschien geen verrassing voor jullie zijn (misschien een beetje eigen belang haha), maar één van mijn favoriete manieren om lekker warm te worden en een knus momentje voor mezelf te creëren is om een lekkere grote kop Simplici-Tea thee te zetten. Toevallig lanceerde ik een aantal dagen geleden mijn eigen biologische en natuurlijke theemerk Simplici-Tea. Thee blends die naast heerlijk smaken én ruiken ook nog eens een waardevolle en krachtige geneeskrachtige werking hebben op jouw lichaam en mindset. Neem vanaf aankomende zondag een kijkje op de gloednieuwe website! 

2. Bakken

Niets zo fijn als een huis dat lekker warm is en heerlijk ruikt naar bijvoorbeeld gezonde chocolade koekjes in de oven. Door in de keuken bezig te zijn krijg je het niet alleen zelf warm, maar de gezellige sfeer bezorgd je ook een warm gevoel van binnen. Laatst ontdekte ik trouwens de geweldige kruiden van Green Gypsy Spices, ken jij ze al? Gezondere kruiden die bakken en koken een stuk leuker en makkelijker maakt!

3. Organiseer gezellige get-togethers of cozy date-nigts

Niets zo fijn om tijdens de koudere wintermaanden de warmte naar binnen te halen door gezellige etentjes in te plannen in huis. Plan daarom wat etentjes of borrels in zodat je niet perse naar buiten hoeft om gezellig bij te kletsen met vrienden en familie. Wil je hier wat gezonde en lekkere borrelhapjes bij serveren? Neem dan een kijkje naar dit artikel ‘5 x gezonde borrelhapjes‘ en maak jouw get-togethers nog leuker.

Het koude winterseizoen is natuurlijk ook perfect voor cozy date-nights in huis. Kook samen, plan een movie-night, sla wat nieuwe spelletjes in of hang op de bank met rode wijn en als je geluk hebt een knetterende openhaard. Lekker warm!

4. Te koud buiten? Maak je balkon winterproof en warm.

Herkenbaar! Een goede tip tegen de winterdip is om ervoor te zorgen dat je genoeg in beweging blijft en door dit buiten te doen zorg je er ook meteen voor dat je voldoende daglicht te zien krijgt. Nu ben jij vast niet de enige als je zegt dat je hier totaal-geen-zin-in-hebt. Ik herken dit ook en daarom ging ik afgelopen maand aan de slag met een nieuw tuinzet voor op mijn balkon. Ik besloot een heater aan te schaffen en geloof mij, het is nu zo lekker warm op mijn balkonnetje dat zelfs even liggen op mijn favoriete ligbed mogelijk is 😉 TIP: ik kocht mijn balkon items op de website van Fonteyn, mocht jou dit ook een goed idee lijken!

5. Kook gezonde winterse maaltijden voor meer warmte in huis

De winter is perfect voor grote pannen met warme winterse maaltijden op tafel. Het is niet alleen leuk om lekker te bakken zoals hierboven beschreven staat, maar lekker lang tafelen past ook heel goed bij de winter. Met een groot glas rode wijn of warme thee erbij kan je uren kletsen en genieten van lekkere gezonde maaltijden. Maak bijvoorbeeld deze vegetarische zoete aardappel stamppot of deze vegetarische stoofschotel met seitan. Veel mensen vinden de winter ook perfect voor grote kommen soep. De ideale manier om te koken voor meerdere dagen en om genoeg groente binnen te krijgen. Mijn favoriete gezonde soep op Healthy Wanderlust? Lastig… Ik ga voor de romige wortel soep! Of misschien toch voor de kerriesoep met pinda’s? You choose! 


Volgen jullie Healthy Wanderlust al op Facebook? 
Gebruik #healthywanderlust als je één van mijn gerechten maakt, super leuk om te zien!

Pin It on Pinterest

Share This