Zelfliefde en self-care zijn twee verschillende dingen, maar gaan wel hand in hand met elkaar. Als je het mij vraagt is self-care dagelijks aanwezig en essentieel voor een gelukkig en gezond leven. Het creëert een balans tussen ‘aan‘ en ‘uit‘ staan en energie dat naar buiten en naar binnen gaat. Self-care is meer dan sporadisch een rustgevend bad nemen of jezelf verwennen met chocoladetaart wanneer je je verdrietig voelt, het is dagelijks stilstaan bij jouw eigen welzijn. Het is jezelf de vraag stellen ‘hoe gaat het met je?’ en jezelf kunnen geven waar je op dat moment behoefte aan hebt. Deze 5 self-care artikelen vol inspiratie kunnen jou hierbij helpen.


5 X SELF-CARE ARTIKELEN OM BETER VOOR JEZELF TE ZORGEN

Self-care betekent letterlijk: zorgen voor jezelf. Een vereiste hiervoor is dat je jezelf aanleert om dagelijks stil te staan bij jezelf. Door hier een gewoonte van te maken kan je namelijk veel beter leren luisteren naar je lichaam met als gevolg hiervan beter voor jezelf te kunnen zorgen. Geeft je lichaam pijnsignalen af? Voel je ergens stress? Heb je een onrustig gevoel in je buik? Ben je vaak moe? Dit zijn allemaal signalen van jouw lichaam waarmee het jou probeert te vertellen dat je meer aandacht naar binnen mag sturen. Hoe? Lees de volgende artikelen zodat je kan ontdekken welke self-care activiteiten bij jou passen.

1. 5 self-care ideeën die slechts 5 minuten duren

Een misverstand over self-care is dat men soms denkt dat dit veel tijd kost. ‘Ik heb toch geen tijd om elke dag een bubbelbad te nemen en een tijdschrift te lezen?’ Klopt, maar dat hoeft ook niet. Deze 5 self-care activiteiten kosten slechts 5 minuten, maar kunnen wel veel verschil maken.

Wees deze zomer lief voor jezelf en voel je meer op je gemak | Zelfliefde

2. Wees deze zomer liever voor jezelf en voel je meer op je gemak

Het zomerse weer is volop aanwezig in Nederland, heerlijk he? Helaas is de zomer ook een periode van onzekerheid. Het kan namelijk heel erg lastig zijn om je lichaam meer te laten zien wanneer het buiten lekker warm is, maar je hier eigenlijk onzeker over bent. Denk je nu: herkenbaar, lees dan alsjeblieft dit artikel.

3. De kracht van self-care rituelen

Waarom dagelijks stilstaan bij self-care zoveel verschil kan maken? Het zit hem vooral in de kracht van de echte aandacht. Meer weten? Lees dan snel bovenstaand artikel en laat je inspireren om dit ook meer voor jezelf te creëren.

4. Self-care tijdens de menstruatie cyclus 

Wist je dat inzicht krijgen in jouw menstruele cyclus jou kan helpen om beter voor jezelf te zorgen? De cyclus bestaat uit vier verschillende fases en in elke fase spelen verschillende hormonen een grote rol. Deze hormonen en de wisseling tussen deze hormonen hebben een effect op hoe jij je lichamelijk en mentaal voelt. Lees hier meer.

5. Waarom meer stilte goed voor je is

Tegenwoordig staan we altijd ‘aan‘ en worden we dagelijks blootgesteld aan veel prikkels. Wat meer rust en stilte is daarom geen gek idee, het helpt jou namelijk om jouw lichaam en brein als het ware te resetten en dit kan een groot positief effect hebben op jouw gemoedstoestand. Hoe je dit doet en waarom dit precies zo krachtig is lees je hier.


Wat vind jij een fijne self-care tip?

Image credits: shurkin_son/Shutterstock

Pin It on Pinterest

Share This