Luister jij weleens naar een podcast? Inmiddels is de podcast ook in Nederland niet meer weg te denken. Overgewaaid uit Amerika en inmiddels wereldwijd razend populair. Ik snap het wel, want persoonlijk ben ik er gek op. Een podcast kan je namelijk overal luisteren: tijdens het koken, in de file, in een drukke trein of zelfs wanneer je een rondje door de supermarkt maakt. Nu is er wel een probleem waar ik tegenaan loop: inmiddels zie ik bijna door de bomen het bos niet meer. Het aanbod aan verschillende podcasts is groot en daarom zet ik vandaag een aantal podcast aanraders voor je op een rijtje. Lees je mee?


Welke podcasts zijn de moeite waard?

Wat is jouw favoriete moment om naar een podcast te luisteren? Voor mij is dit tijdens een wandeling door het drukke Amsterdam. Sinds kort gebruik ik de Jabra Elite 85h koptelefoon. Ideaal, want niet alleen is de koptelefoon draadloos en kan ik het volume etc bedienen op de koptelefoon zelf, maar hij beschikt ook over noise cancelling. Extra fijn, de batterij gaat gewoon 36 uur mee! Tijdens deze self-care wandelingen geniet ik van een moment voor mezelf, terwijl ik luister naar het geklets uit de speakers. Persoonlijk luister ik graag naar podcasts op het gebied van mindset, zelfontwikkeling, geluk en zelfliefde. De podcasts die ik echt de moeite waard vind lees je hieronder.

1. The Goal Digger Podcast 

Jenna Kutcher deelt via haar podcast al haar tips op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en om te groeien als ondernemer. Jenna deelt veel over haar eigen leven en ervaringen, maar interviewt ook veel inspirerende vrouwen (en ondernemers). Een mega aanrader, want ook Jenna haar positieve vibe werkt heel erg aanstekelijk.

2. Celine Charlotte Podcast

Deze topper van eigen bodem kan natuurlijk niet onderbreken in dit lijstje. Ondernemer Charlotte van ’t Wout neemt je mee in de lessen die zij leert als ondernemer. Zo’n onwijze aanrader, want na het luisteren van de verschillende afleveringen ben je meteen helemaal geïnspireerd om zelf aan de slag te gaan.

3. On Purpose 

Jay Shetty, wie kent hem niet? Het is zijn missie om zijn kennis te delen. In deze podcast heeft hij fascinerende gesprekken met andere inspirerende mensen. Petje af voor Jay, want hij weet keer op keer de juiste (en meest oprechte) vragen te stellen aan zijn gasten.

4. Deliciously Ella 

In deze podcast gaat Ella samen met haar man in gesprek met experts op het gebied van gezondheid en welzijn. Een hele fijne podcast om te luisteren wanneer je meer wilt leren over voeding en gezondheid, maar ook hoe je beter voor jezelf kan zorgen op het gebied van stress, onzekerheid, mindset en geluk.

5. Self Love Talk 

Mag ik even ongegeneerd reclame maken voor mijn eigen podcast kanaal? ;-) Hier deel ik inspiratie op het gebied van zelfliefde, geluk en mindset en interview ik andere inspirerende vrouwen. Luister je mee?

6. Where should we begin? 

Een Engelstalige podcast van relatietherapeut Esther Merel. Als luisteraar kan je meeluisteren met de therapiesessies die Esther met verschillende koppels heeft. Onwijs inspirerend en leerzaam. Esther leert je niet alleen wat belangrijk is in de relatie met anderen, maar ook hoe je goed voor jezelf kan zorgen. Hoe geef je bijvoorbeeld je grenzen aan en hoe herken je ze? Aanrader!

7. Bedrock Talks 

In deze podcast gaan Rosa en Lisanne (werkzaam bij Bedrock Magazine) in gesprek met experts op het gebied van bewust en duurzaam leven. Zo interviewen zij in aflevering #1 gelukspsycholoog Josje Smeets over de quarterlifecrisis en gelukkig zijn. Heel interessant! 


Een goede koptelefoon is onmisbaar

Nu ik de prachtige Jabra Elite 85h koptelefoon heb mogen testen wil ik niet meer terug! Zo werkt dat he? Als je eenmaal weet wat voor verschil een nieuwe gadget maakt kan je niet meer zonder ;-) Niet alleen is een koptelefoon met noise cancelling ideaal tijdens het wandelen, maar dit maakt ook een mega verschil tijdens het werk. Opperste concentratie! Wat ik ook fijn vind is dat de koptelefoon automatisch stopt met het afspelen van muziek of de podcast wanneer ik deze afzet, geen gedoe met knopjes. Ga ik bijna de deur uit en blijkt de batterij leeg te zijn? No problem, want d.m.v. de fast charging functie laad je de koptelefoon binnen 15 minuten weer op, kan ik weer 5 uurtjes verder. Wil je zelf een kijkje nemen? Bekijk de draadloze koptelefoon van Jabra dan hier.


Wat is jouw favoriete podcast kanaal? 

Lees ook: opladen – waar krijg je energie van?

Pin It on Pinterest

Share This