Inmiddels is de Self Love Talk podcast ruim 260.000+ keer beluisterd en dat aantal vind ik stiekem nog steeds bizar ;-). Ik ben dan ook onwijs dankbaar voor alle luisteraars die dit jaar de podcast hebben beluisterd. Bedankt dat ik via deze weg mijn kennis, persoonlijke ervaringen en tips met je heb mogen delen. Aangezien er een nieuw jaar en een nieuw seizoen van de podcast op de planning staat in 2022, vond ik dit een mooi moment om de 9 best beluisterde Self Love Talk podcast afleveringen van 2021 op een rijtje te zetten.

En ik ben benieuwd: welke aflevering is jouw favoriet geweest?


Aflevering 48: Tips voor meer positieve energie en innerlijke rust (wanneer je veel negativiteit ervaart.)

De allereerste aflevering van 2021 is – aan de statistieken te zien – onwijs goed ontvangen en werd het hele jaar door nog goed beluisterd. Wat je in deze aflevering ontdekt? Een podcast bomvol praktische tips, die je hopelijk inspireert en helpt om die gewenste positieve vibes terug te brengen in het dagelijks leven. Tips en handvatten die je direct kan integreren in jouw manier van leven en denken. Ik vertel je hoe ik er zelf voor zorg dat ik ondanks de gekke en grauwe tijd waarin we leven toch dagelijks lekker in mijn vel zit en met een positieve blik het leven ervaar. Welke bewuste keuzes ik maak en hoe ik duidelijke grenzen stel die hierbij helpen. En nog veel meer, luister de aflevering direct via deze link.


Aflevering 51: Emoties vormen de taal van je lichaam | 3 manieren om hier beter naar te luisteren én innerlijke rust te ervaren.

In deze podcast deel ik drie manieren met je die je zullen helpen om beter te luisteren naar je emoties en signalen van je lijf, om hiervan te leren en dit vanaf nu ook te gaan zien als waardevolle raadgevers en niet als wie jij bent. Je emoties vormen de taal van je lichaam, net zoals gedachtes de taal van je hersenen zijn. Het ervaren van emoties is dan ook een manier waarop je lichaam met je communiceert. Wanneer je veel beter, open en met meer acceptatie kan luisteren naar je emoties, leer je jezelf veel beter kennen. Je ontdekt met meer gemak waar je behoefte aan hebt. Van een emotie kan je namelijk altijd wat leren. Hoe doe je dit? Ik vertel het je in deze podcast. Veel luisterplezier!


Aflevering 54: Nanne van der Leer over liefde kiezen over angst, de verbinding met jezelf versterken en licht leven.

Absoluut ook een van mijn favoriete afleveringen, samen met iemand die ik onwijs graag mag: Nanne van der Leer. We hebben het gehad over liefde kiezen over angst. Hoe doe je dit en wat levert het je op om steeds opnieuw deze keuze te maken? Nanne verteld over het moment, een keerpunt in haar leven, waarop ze besloot: dit is niet de manier waarop mijn leven wil blijven leven. Ze deelt wat haar onwijs heeft geholpen om vanaf dat moment bewust te bouwen aan een Licht Leven. Een manier van leven waarin ze o.a. veel meer in verbinding staat met zichzelf, maar ook met de wereld om haar heen.

En hoe breng je rust en mindfulness terug in de drukte die we ervaren? Als antwoord op deze vraag deelt Nanne drie simpele, maar krachtige stappen die haar helpen om steeds weer de verbinding met zichzelf te herstellen. Via deze link kan je dit prachtige en inspirerende gesprek met Nanne beluisteren. 


Aflevering 56: Giel Beelen over beter worden in voelen, zelfacceptatie en je eigen waarheid bepalen.

En terecht! Want wat vond ik het leuk om deze aflevering samen met Giel op te nemen Zo hebben we het gehad over:

Het doel: je niet beter voelen, maar beter worden in voelen. De mooiste lessen die Giel de afgelopen jaren over zichzelf heeft geleerd. Hoe gaat Giel om met de negatieve stem van binnen of juist met kritiek van buitenaf? De zelfacceptatie die ontstond toen Giel zichzelf echt meer ging zien en zijn eigen waarheid ging bepalen, in plaats van enkel bezig zijn met ‘het plaatje dat anderen zagen/zien’. Wat gebeurde er toen Giel op het punt stond waarop hij zich realiseerde ‘ik word niet meer zo gelukkig van radio maken’? En wat leverde het hem op toen hij zich meer ging verdiepen in zelfliefde en persoonlijke ontwikkeling? Dit en nog veel meer, ik wens je veel luisterplezier via deze link. 


Aflevering 57: Waarom de disconnectie tussen je hoofd en hart flow in je leven verstoort.

In deze aflevering heb ik het over waarom een verstoorde verbinding tussen je hoofd en je hart ervoor zorgt dat je nu misschien nog verlangt naar meer flow en positieve energie en je je afvraagt hoe je dit op dagelijkse basis en structureel meer kan ervaren. Daarnaast leg ik je uit wat het effect is van gedachtes, emoties en gedrag die ontstaan vanuit angst of een focus op tekort en schaarste op het leven dat jij momenteel (onbewust) voor jezelf creëert. Dit is wat mij betreft namelijk het tegenovergestelde van leven vanuit je hart.

Wanneer je namelijk leeft vanuit je hart, vanuit liefde voor jezelf, maar ook liefde die je voelt voor anderen en de wereld om je heen, wanneer je vanuit deze intentie leeft heb je altijd oneindig veel om te geven. Liefde is namelijk oneindig, het is er in overvloed.

En volgens mij is dat precies hoe we het leven graag willen ervaren, toch? Vanuit overvloed. Geniet van deze aflevering!


Aflevering 60: Juriaan Galavazi over hoe beter luisteren naar je lijf je leven zal verbeteren en verrijken.

In deze podcast ga ik in gesprek met Juriaan Galavazi, ook wel bekend als Dokter Juriaan. Van origine is Juriaan huisarts en tegenwoordig begeleidt hij ook al coach mensen om zich zowel geestelijk als lichamelijk weer fit te voelen. Juriaan gelooft namelijk dat je geest en lijf onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Dat veel lichamelijke klachten een onderliggende laag hebben en de klacht een signaal is wat je verteld dat er iets niet klopt in onze manier van leven.

Zowel in zijn boek ‘Van klacht naar kans’ als in deze podcast beantwoord Juriaan de vraag: hoe kan (het herstellen van) de verbinding met je lijf, maar ook de harmonieuze verbinding tussen je hoofd en lijf, ervoor zorgen dat je jouw leven kan verbeteren en verrijken? Ik vond dit persoonlijk een geweldig gesprek, beluister de aflevering vooral zelf ook via deze link.


Aflevering 64: 15 minuten ‘mindful walking’ wandelmeditatie – Focus op jezelf.

De naam zegt het al: een 15 minuten ‘mindful walking’ wandelmeditatie. Een meditatie waarbij je beweegt, stresshormonen dalen en de aanmaak van gelukshormonen worden gestimuleerd. Je de helende kracht van jouw ademhaling zal ervaren en met elke stap begeleid in je terug naar jezelf en om volledig aanwezig te zijn in het hier en nu. Pak dit moment voor jezelf en geniet meer in het hier en nu.


Aflevering 65: Liefdevolle tips die je helpen wanneer je niet lekker in je vel zit of door een moeilijke periode gaat.

Een aflevering waarin ik liefdevolle tips met je deel die je zullen helpen wanneer je niet lekker in je vel zit of door een moeilijke periode gaat, om licht en liefde op jezelf of de situatie te schijnen. Dit zijn de momenten waarin écht goed zorgen voor jezelf, positieve energie creëren en kracht en vertrouwen in jezelf en het leven (terug)vinden een grote uitdaging kan zijn en waarin zelfliefde juist van essentieel belang is. Ik hoop dat deze aflevering je hierbij helpt en je inspireert.


Aflevering 70: Zo zet je twijfelen en onzekerheid om in manifestatie kracht.

In deze podcast deel ik een van de meest waardevolle lessen die mij onwijs heeft geholpen om mijn manifestatie kracht te versterken. En ik deel met je wat vooral ook niet voor mij heeft gewerkt en wat mijn manifestaties voor langere tijd (onbewust) in de weg stond. Wat zal je ontdekken in deze podcast én wat levert het je op:

Waarom je ernaar wilt streven om in jouw staat van zijn een energetische match te zijn met wat je in de buitenwereld wilt aantrekken én wat hierbij belangrijk is (en waarin ik het vaak verkeerd zie gaan). Wat het energetische signaal is van je gedachtes en emoties en hoe je dit voor je kan laten werken, zodat je manifestatie kracht wordt versterkt. Waarom je de vraag ‘HOE ga ik dit dan manifesteren?’ helemaal los mag laten.


Tot in 2022!

Beluister de Self Love Talk podcast via Spotify en iTunes

Pin It on Pinterest

Share This