Hoe bevalt de Daysy na drie maanden gebruik? Ongeveer drie maanden geleden besloot ik mijn Mirena spiraal te laten verwijderen en de vruchtbaarheidsmeter genaamd “Daysy” te gaan gebruiken. Momenteel hebben mijn vriend en ik nog geen kinderwens dus wij gebruiken de vruchtbaarheidsmeter om een zwangerschap voorlopig te voorkomen. In dit artikel leg ik jou uit hoe de Daysy precies werkt en vertel ik jou meer over mijn ervaring na één maand gebruik. Inmiddels zijn we een paar maanden verder en deel ik graag nogmaals mijn ervaring met jou. Lees je mee?


HOE BEVALT DE DAYSY NA DRIE MAANDEN GEBRUIK?

In één woord: goed. Inmiddels gebruik ik de Daysy nu ruim drie maanden en naar aanleiding van de vele vragen om nogmaals een review te schrijven deel ik mijn ervaring in dit artikel. Het is een slim apparaatje, die Daysy. Ik ben inmiddels compleet gewend aan het meten van mijn temperatuur zodra ik wakker word. De vruchtbaarheidsmeter is ontzettend makkelijk in gebruik, want het kost je slechts 30 tot 60 seconden per dag om jouw temperatuur te meten. Aan het lichtje dat vervolgens verschijnt weet je of je die dag vruchtbaar of niet vruchtbaar bent. Met andere woorden, als je een vaste partner hebt, of je wel of geen condoom hoeft te gebruiken tijdens de seks. Simpel, toch? Daysy na drie maanden gebruik: review | Vruchtbaarheidsmeter

HET METEN VAN MIJN NATUURLIJKE CYCLUS

Mijn natuurlijke menstruele cyclus kwam vijf weken na het verwijderen van de spiraal weer op gang. Echter, begon ik op de eerste “spiraal-loze” dag al met het meten van mijn temperatuur. Inmiddels lijkt Daysy mijn cyclus goed te kennen. Zie hieronder een weergave van de afgelopen twee maanden uit de DaysyViews app. Deze app kan je gebruiken wanneer je graag een overzichtelijker beeld wil van jouw maandelijkse cyclus. Je sluit de vruchtbaarheidsmeter door middel van een kabeltje op jouw mobiele telefoon aan om zo te gegevens met elkaar te synchroniseren.

Even een kleine uitleg: rood = vruchtbaar, oranje = mogelijk nog vruchtbaar (dagen rondom de eisprong) en groen = onvruchtbaar.

EEN NADEEL AAN DE DAYSY NA DRIE MAANDEN GEBRUIK?

Wat ik een nadeel vind aan de Daysy na drie maanden gebruik? Iets wat tussen mijn oren zit. Vertrouwen op de technologie van het apparaatje. Deze heeft mij tot nu toe namelijk helemaal niet in de steek gelaten, maar ik merk dat ik ben opgegroeid met een (wat ik zelf vind) nog ouderwetse manier van denken. De gedachte dat alleen een anticonceptiepil compleet betrouwbaar is. Stiekem vind ik mij overgeven aan de Daysy om een zwangerschap te voorkomen nog steeds spannend, maar het is het wel ontzettend waard. \

Daarnaast ben je natuurlijk altijd zelf verantwoordelijk om hier zo zorgvuldig mogelijk mee om te gaan. Zo raad ik je aan om altijd goed te onderzoeken hoe jouw lichaam werkt en de menstruele cyclus precies werkt. Dit helpt echt om je lichaam beter te begrijpen en ook met de Daysy samen een “team” te zijn. Meerdere onderzoeken hebben overigens aangetoond dat ik deze zorgen (over de technologie) totaal niet hoef te hebben.

” The Pearl-Index, also called the Pearl rate, is the most common technique used in clinical trials for reporting the effectiveness of a birth control method. … We understand that only a method like a condom, diaphragm etc. are forms of contraception. Daysy indicates the fertile window with an accuracy of 99.4%. ” – Over de betrouwbaarheid van Daysy.

MERK IK VERSCHIL NA HET VERWIJDEREN VAN DE MIRENA SPIRAAL?

Deze vraag wordt mij door veel van jullie gesteld dus het leek mij een goed idee om hier even kort aandacht aan te besteden. Het antwoord is: ja. Zowel positief als negatief. Het grootste verschil is dat ik mij “lichter” voel en dat is een gevoel dat meteen heel lastig uit te leggen is. Toen ik nog gebruik maakte van de Mirena spiraal merkte ik vaak dat ik heel hoog in “prikkels” zat en dit lastig vond om te verwerken. Het gevolg hiervan was dat ik opeens compleet overprikkeld kon raken. Dit gevoel heb ik niet meer gehad. Daarnaast ervaar ik de natuurlijke fases van mijn menstruele cyclus meer. Zowel de highs als de lows. De hoge energie als de lage energie. 

Lees in dit artikel meer over de verschillende fases van de menstruele cyclus. Ik vind het persoonlijk heel prettig om te leven met én volgens mijn unieke vrouwelijke energie en ik ben blij dat mijn lichaam dit na ruim 12 jaar anticonceptie gebruikt te hebben zo snel weer kon oppakken. Daarnaast merk ik ontzettend veel verschil in mijn lichaam. Mijn buik was de afgelopen jaren vaak ontzettend opgezet, terwijl ik goed wist welke voeding hier effect op zou kunnen hebben. Na het verwijderen van de spiraal is mijn buik veel rustiger geworden. Ik kan het niet bewijzen natuurlijk dat dit met elkaar te maken heeft gehad, maar zo ervaar ik het wel. Mochten jullie het fijn vinden dat ik hier een uitgebreid artikel over schrijf: let me know in the comments!


Lees ook: vrouw zijn… is jezelf zijn.

Image credits: BlurryMe/Shutterstock en Daysy.me

Pin It on Pinterest

Share This