Let’s get real. Let’s have a heart to heart chat. Just you and me. Vrouwen onder elkaar. Hoevaak ben jij onzeker over jouw lichaam? Minstens 1 x per dag? Onbewust of bewust? I got you. Ik herken het ook. Het is zo ontzettend lastig om niet onzeker te zijn over je lichaam. Het kan namelijk altijd beter, toch? Of zeg ik nu iets geks? Dit zijn namelijk wel gedachtes die vroeger heel vaak door mijn hoofd heen gingen. Niet slank genoeg. Niet strak genoeg. Mijn bil niet rond genoeg. Mijn buik niet plank genoeg. Oh well, nu kan ik soms denken: je was niet goed bij je hoofd. Nu denk ik er namelijk heel erg anders over en daar wil ik het vandaag met jou over hebben. Een gezond lichaam is zoveel meer waard..


KRITIEK OP EEN GEZOND LICHAAM

Vorig jaar besloot ik zelfliefde te omarmen en dit heeft ook de kijk op mijn lichaam ontzettend veranderd. Ik wil niet zeggen dat ik een heel erg negatief zelfbeeld heb gehad (ik ben nooit super onzeker geweest), maar ik kan wel zeggen dat de nodige kritiek hebben op mijn lichaam mij niet vreemd was. Op mijn gezonde lichaam. Kritiek op een gezond lichaam dat niet goed genoeg was. Wat valt je op als je dit leest?

Anno 2019 kunnen wij onszelf wanneer we willen elke seconde van de dag vergelijken met andere. Social media staat vol met perfecte lichamen. Aan de ene kant erg inspirerend om te zien, maar aan de andere kant ook confronterend. De gedachte “waarom zij wel” is denk ik geen een vrouw vreemd. Dat is ook niet erg, maar menselijk.

Een gezond lichaam in plaats van een perfect lichaam | Healthy Wanderlust

STREVEN NAAR EEN GEZOND LICHAAM IN PLAATS VAN PERFECTIE

Nu wil ik niet zeggen dat je geen doelen en dromen mag hebben op het gebied van sporten. Beweging is juist gezond en soms helpt het om mooie doelen voor jezelf te stellen om resultaten te behalen. If this makes you happy, go for it! Wat ik jou (en ook mezelf) vooral op het hart wil drukken is dit: laten we liever zijn voor onszelf. Laten we in plaats van streven naar perfectie, kritiek hebben, body shaming en nooit tevreden zijn streven naar een gezond lichaam.

Een gezond lichaam zorgt ervoor dat jij dagelijks kan doen waar jij gelukkig van wordt. Het geeft je de mogelijkheid om te reizen. Het geeft je de mogelijkheid om elke dag te kunnen genieten van het leven. Het zorgt elke dag voor jou. Elke dag. Het is eigenlijk de minste moeite om hetzelfde terug te doen, toch? Als team kom je namelijk een stuk verder.

EEN GEZOND LICHAAM IS ZOVEEL MEER WAARD

Lieve jij, ik hoop dat je dit advies met liefde omarmt en niet als kritiek ziet. Dat is het namelijk totaal niet. Ik weet hoe lastig het kan zijn om met onzekerheden om te gaan en hoe gefrustreerd je hier van kan raken. Wees wat liever voor jezelf en probeer in te zien dat een gezond lichaam zoveel meer waard is dan een perfect lichaam. Een gezond gewicht, een goede gezondheid en een vitaal lichaam. Streef naar een gezond lichaam zodat jij alles kan doen waar je gelukkig van wordt. Het is niet altijd vanzelfsprekend. #selflovetalk


Lees hier alle zelfliefde artikelen.

Pin It on Pinterest

Share This