Je hebt een minder fijne dag. Je zit niet lekker in je vel, hebt weinig energie of hebt het gevoel dat je om niks in huilen of woede kan uitbarsten. Compleet normaal, het overkomt ons af en toe allemaal. Toch, is het alles behalve fijn om je zo te voelen en balen we hier vaak ontzettend van. Er is geen magische formule die deze mindere dag weer in een positieve dag veranderd en dat kan nogal frustreren. Wat nou als we jou vertellen dat een mindere dag juist positief kan zijn?


EEN MINDERE DAG WORDT POSITIEF WANNEER…

Je hier zelf iets positiefs probeert uit te halen. Wanneer we een dag ervaren waarop we echt even niet lekker in ons vel zitten dan kan het een behoorlijke uitdaging zijn om het zonnetje alsnog (denkbeeldig) te zien schijnen. Toch, kan deze mindere dag jou juist de mogelijkheid geven om hier iets positiefs van te maken. Het geeft jou namelijk de mogelijkheid om te relativeren en om even bewust stil te staan. Door bewust de aandacht en energie naar binnen te keren.

1. Zie negatieve emoties als wijze leermeesters

Het woord ‘negatief‘ zegt het eigenlijk al, het zijn emoties die we niet graag willen voelen. Toch zou je in plaats van mopperen op een mindere dag of op de sombere emoties die je voelt ook op op een andere manier kunnen kijken naar deze negatieve emoties. Wat probeert jouw lichaam jou eigenlijk te vertellen? Is er iets in jouw leven wat op dit moment voor blokkades zorgt? Zou je beter voor jezelf kunnen zorgen? Loop je ergens mee rond waar je eigelijk niet mee wilt dealen? Bestudeer deze emoties eens vanuit een vorm van liefde voor jezelf, zodat ze jou wellicht iets over jezelf of jouw leven kunnen leren.

“Always be kinder than you feel”

2. Een mindere dag is de mogelijkheid om energie naar binnen te keren

Wanneer je een minder positieve dag ervaart zou je dit ook kunnen zien als het perfecte moment om even wat meer energie naar binnen te keren. Besteed wat meer aandacht aan jezelf. Natuurlijk gaan alle alledaagse taken en verantwoordelijkheden gewoon door, maar vandaag wordt jou de mogelijkheid gegeven om even wat meer stil te staan bij jezelf. Probeer dit op een liefdevolle manier te doen, zonder te oordelen en dezelfde mindere dag zal waarschijnlijk een stuk minder zwaar aanvoelen.

Lees ook: waarom meer stilte goed voor je is

3. Pas schaamteloos self-care toe

Wat jammer is, is dat we onszelf soms pas de ruimte geven om te genieten van self-care wanneer we dit volgens onszelf verdiend hebben. Als alle to-do lijst taken zijn afgevinkt of wanneer we écht heel druk zijn geweest. Tijd voor self-care maken mag altijd en is – wat ons betreft – zelfs essentieel. Een mindere dag kan zomaar positief worden, omdat het jou de ruimte geeft om schaamteloos self-care toe te passen. Waar heb je nu echt behoefte aan? Creëer dit voor jezelf. Zelfs als dit pas na een dag werken mogelijk is het heel fijn en verzachtend wanneer je hier naar uit kan kijken.


Hoe ga jij doorgaans om met een mindere dag?

Image credits: A. and I. Kruk / Shutterstock

Pin It on Pinterest

Share This