Een artikel vanuit mijn hart aan jou. Aan jou. Jij die misschien wel dagelijks of wekelijks op de weegschaal staat. Dat ene moment waarop de cijfertjes op de weegschaal jouw een heel goed of een heel slecht gevoel kunnen geven. Stop met op de weegschaal gaan staan. Vandaag wil ik het met jou hebben over een gezond gewicht en waarom het wegen van jezelf niet perse hier aan bijdraagt. Because I’ve been there. #selfloveclub


GEEFT EEN GEZOND GEWICHT JOU EEN GOED GEVOEL?

De afgelopen jaren (als founder van Healthy Wanderlust) ben ik steeds meer met jullie in contact gekomen. Een van de leukste delen van het hebben van een blog. Dat zijn jullie. Jullie delen mooie momenten met mij, maar ook jullie struggles. Ook de struggles met de weegschaal. De ene dag is het je beste vriend en de andere dag je grootste vijand. Herkenbaar? Geloof je mij als ik je vertel dat ik al jaren niet meer op de weegschaal ben gaan staan?

“Maar hoe weet ik dan hoeveel ik nog moet afvallen?”.

Een vraag die ik vaak van jullie krijg als we het hebben over de weegschaal-struggle. Allereerst wil ik benoemen waarom ik je op het hart wil drukken om niet meer (of een stuk minder) op de weegschaal te staan. Het getal dat hierop verschijnt is voor veel vrouwen gelinkt aan hun gevoel van eigenwaarde. Zijn we trots op ons lichaam? Dat hangt er vanaf; wat zegt de weegschaal?

IK SNAP HEEL GOED WAAROM JE OP DE WEEGSCHAAL STAAT..

Trust me, I do. Jaren lang stond ik hier namelijk ook wekelijks op. Kijken of ik was afgevallen of dat ik juist aangekomen was. Aangekomen na een vakantie? Of aangekomen in spiermassa? De schrik momenten dat je opeens weer meer weegt dan 3 dagen daardoor ken ik ook. Hoe dan? Lees hier waarom het normaal is dat je gewicht schommelt (please read this!). Wat ik ook herken is de invloed die dit getalletje kan hebben op je gevoel. Het beeld van mijzelf, hoe trots ik was op mijn lichaam en hoe onzeker of zelfverzekerd in mij hierdoor voelde.

Waarom ik besloot de weegschaal te laten verdwijnen onder een dikke laag stof? Mijn beeld van gezond eten veranderde. Het woord dieet verdween totaal uit mijn woordenboek en een gezonde levensstijl (manier van leven en eten) werd de rode draad in mijn leven. Gezond eten is zoveel makkelijker vol te houden wanneer jij je goed voelt, je lichaam gezond en vitaal is en jij bruist van de energie. In mijn geval kost dit mij zelfs totaal geen moeite, deze manier van leven en eten hoort bij mij. Past bij mij.

LAAT JE LEVEN NIET BEÏNVLOEDEN DOOR DE WEEGSCHAAL EN DIËTEN.

Werkt dit wél heel goed voor jou en voel je je hierdoor ontzettend goed; go for it! Dit artikel schrijf ik voor de vrouwen die hier al jaren mee worstelen en ongelukkig worden van deze manier van leven. Ik hoop jou te kunnen inspireren om jouw relatie met jouw lichaam, gezondheid en eten te veranderen naar een positieve manier van leven. Lees hier hoe mijn relatie met eten alles veranderde. Dit gun ik jou ook. Behandel jezelf en jouw lichaam met respect en liefde. Laat een cijfer op de weegschaal niet jouw relatie met jezelf op een negatieve manier beïnvloeden. Een gezond gewicht is zoveel meer dan dit ene getal. Ontwikkel een gezonde levensstijl waarbij je het beste wil voor jezelf. Vanuit liefde, niet vanuit strenge en harde regels.

Weet dat ik er altijd ben om jou een hart onder de riem te steken, samen te brainstormen en jou hopelijk te kunnen inspireren.
Lees ook: 5 x goed voor jezelf zorgen. 

Be kind, to yourself babe. 

Pin It on Pinterest

Share This