Het is één van mijn zelfliefde-doelen dit jaar: (nog) beter voor mijn lichaam zorgen. Door liefdevol te eten en voldoende beweging voorzie ik mijn lichaam van de juiste hoeveelheid voedingsstoffen en beweging voor een vitaal, fit lijf. Dit is niet enkel belangrijk voor je algehele gezondheid, maar ook voor je gemoedstoestand. Zorg jij beter voor jezelf en je lichaam? Dan zal je dit merken aan je humeur en aan hoe jij de dag ervaart. Dit doel heeft dus een hoog plekje op mijn prioriteitenlijst. Wat heb ik gedaan om mezelf extra te motiveren? Ik gebruik handige trucjes en gadgets zoals de Fitbit Versa 2 om mijn gezondheidsdoelen te tracken. Hoe, waarom en motiveert dit echt? Lees vooral verder.


Slimme trucjes & gadgets die motiveren om beter voor jezelf te zorgen

Anno 2020 zijn er ontzettend veel apps, technische snufjes en gadgets die je kan inzetten om jezelf te motiveren om beter voor jezelf te zorgen. Je voortgang en doelen bijhouden op het gebied van beweging, voldoende drinken of afvallen kan ontzettend inspireren. Zo gebruik ik ook verschillende trucjes om dagelijks aandacht te besteden aan mijn zelfliefde-doelen van dit jaar. Welke handige gadgets, trucjes en apps ik bijvoorbeeld gebruik? Ik vertel het je met alle liefde. 

Handige gadgets om beter voor jezelf te zorgen | Fitbit Versa 2 review

Voldoende beweging, drinken en je nachtrust bijhouden met de Fitbit Versa 2

De afgelopen weken heb ik de Fitbit Versa 2 van Coolblue mogen testen. Mijn ervaring is erg positief! Een gezond, vitaal lichaam vraagt om voldoende beweging, voeding, vocht en slaap gedurende de dag en nacht. Ideaal dus dat ik al deze dagelijkse doelen via mijn Fitbit kan bijhouden. Vooral de stappenteller en het kunnen bijhouden van hoeveel ik per dag heb gedronken heeft mij ontzettend geholpen om beter voor mezelf te zorgen. Het gaf mij net dat beetje extra inzicht in wat mijn lichaam nodig heeft. En extra motivatie om toch nog even een stukje te wandelen of een grote mok thee voor mezelf te zetten.

Uitdaging: dagelijks voldoende bewegen. 

Deze uitdaging zal jij wellicht wel herkennen. Hoe zorg je ervoor dat je dagelijks voldoende beweegt? Zeker gezien ik (en vele andere met mij) een zittend beroep uitoefen. De afgelopen tijd ging ik daarom de uitdaging met mezelf en met mijn vriend aan (je kan namelijk via de app de uitdaging met elkaar aangaan én gedurende dag zien of je juist voor of achterloopt op de ander) om voldoende te bewegen. Met de Fitbit kan ik de hoeveelheid stappen bijhouden. Het is mijn doel om dagelijks in ieder geval 6.000 stappen te behalen en nog beter: de 10.000 stappen aantikken. Aangezien mijn vriend vele mate sportiever is (en daardoor ook dagelijks won ;-)) werd ik flink uitgedaagd! Wat fijn is aan de Fitbit? Die geeft mij af en toe een seintje: ‘dit uur nog even extra bewegen om je doel te bereiken!’ Het resultaat? Ik stapte vaker op de fiets richting de yogaschool, deed nog even een halfuurtje een blokje om en zelfs tussen het werk door kwam ik even in beweging. Door het gebruik van deze gadget beweeg ik dagelijks meer en dat vind ik een heel waardevol resultaat!

Uitdaging: voldoende drinken zodat mijn lichaam optimaal kan functioneren. 

Via de app kan je gedurende de dag invullen hoeveel je drinkt. Een hele fijne feature als je het mij vraagt, want het geeft je veel meer inzicht in hoeveel je nou echt op een dag drinkt. Via Instagram heb je wellicht gezien dat de Fitbit Versa 2 onderdeel is geworden van mijn ochtendroutine. Voordat ik begin aan mijn ontbijt drink ik eerst een groot glas lauwwarm water. Daarna start ik mijn morning meditatie met een grote mok thee. Dit vul ik meteen in via de app en het geeft mij een heel fijn gevoel! Goed om te weten en te kunnen meten dat ik met deze gewoontes beter voor mijn lichaam zorg. Wist je dat voldoende drinken belangrijk is voor het optimaliseren van je energielevel gedurende de dag? Extra belangrijk dus om jezelf de gewoonte aan te leren je lichaam te voorzien van voldoende vocht!

Uitdaging: nachtrust bijhouden en optimaliseren 

Aha, eindelijk een challenge die ik wel dagelijks gewonnen heb 😉 Het is een van mijn zelfliefde-doelen momenteel om mijn nachtrust en rustgevende avondroutine te verbeteren en dus te optimaliseren. Wat mijn heel positief is bevallen de afgelopen tijd? De Fitbit heeft mij veel meer inzicht gegeven over de kwaliteit van mijn nachtrust. Zo zag ik duidelijk verschil in de kwaliteit van mijn nachtrust wanneer ik ervoor koos om twee uur voor het slapen echt te ontspannen, terwijl wanneer ik dit niet deed ik terug kon zien dat het vooral veel langer duurde tot ik in slaap viel én ik vaker wakker werd. Hoe fijn dat je dus met gebruik van de Fitbit ervoor kan zorgen dat je dagelijks lekkerder in je vel zit, want daar heeft een uitgerust gevoel invloed op.

Wist je dat je de Fitbit Versa 2 ook kan gebruiken om onder andere contactloos te betalen, muziek te luisteren en zelfs om je Whats-app berichtjes en mailtjes te ontvangen? Je hebt dus letterlijk alles bij de hand, of om je pols hangen 😉 Mijn vriend en ik gaan de komende tijd verder met de Fitbit, want we merken beide dat deze gadget echt stimuleert om nog beter voor onszelf te zorgen. En wie weet win ik dan toch binnenkort eens op het gebied van voldoende bewegen, we geven niet zo snel op!

 

Extra tip: een notitieboekje om een dankbaarheidsoefening in bij te houden

Een van de quick fixes (snelle oplossingen) om positieve energie voor jezelf te creëren? Doe een dankbaarheidsoefening. Dit doet wonderen voor je algehele gemoedstoestand, want je lichaam maakt tijdens deze oefening hormonen aan die we ook wel gelukshormonen noemen. De naam zegt het al: je voelt je hierdoor gelukkiger en vaak ook kalmer. Dit kan ervoor zorgen dat je de dag positiever ervaart, maar ook dat je lekkerder in je vel zit en voor je gevoel sterker in je schoenen staat.

Ik start mijn dag altijd met een meditatie en dankbaarheidsoefening. Ik gebruik een notitieboekje om alles op te schrijven waar ik die dag dankbaar voor ben.

Beluister hier de bijpassende Self Love Talk podcast over dankbaarheid.


Welke handige gadgets en trucjes pas jij dagelijks toe om beter voor jezelf te zorgen?

Fotografie: Willemijn / Shutterstock: Prostock-studio

* Dit artikel is in samenwerking met Coolblue en Fitbit geschreven.
Foto credits: Shutterstock/Healthy Wanderlust

Pin It on Pinterest

Share This