Je ziet online steeds meer voorbij komen over helende edelstenen en kristallen. Toch, bestaan deze stenen al ontzettend lang, maar het lijkt nu pas populairder te worden in Nederland. Inmiddels weten we dat natuurlijke edelstenen en kristallen een helende werking kunnen hebben op ons lichaam en mindset. Elke steen heeft daarbij zijn eigen karakter en helende werking. Interessant, maar waar begin je? In dit artikel over helende edelstenen en kristallen heb ik mijn research-pet opgezet en hoop ik jou te kunnen voorzien van de nodige basis informatie. To get you started! Lees je mee?


WAT ZIJN HELENDE EDELSTENEN EN KRISTALLEN?

Krachtige kristallen, edelstenen en/of mineralen. De geneeskrachtige / helende werking hiervan is al eeuwenlang bekend. Ze worden op verschillende manieren ingezet. Zo zou jij deze stenen zelf kunnen inzetten om innerlijke rust te bevorderen, meer zelfvertrouwen te ontwikkelen of positieve energie te creëren. Er zijn ontzettend veel helende edelstenen en kristallen die elk haar eigen unieke kracht met zich meedragen. Teveel, om allemaal in dit artikel te behandelen. Laten we terug naar de basis gaan.

Hoe werken edelstenen en kristallen precies? 

Het heeft eigenlijk allemaal met energie te maken. Alles in het universum bestaat uit energie. Mensen, dieren, planten, bomen, woorden en/of emoties. Alles en iedereen bestaat uit energie in de vorm van trillingen. Deze trillingen kunnen een invloed hebben op elkaar. Door de pure samenstelling van edelstenen en kristallen beschikken deze over een hoge frequentie aan trillingen. De energie die zij afgeven kan jij gebruiken om bijvoorbeeld bepaalde situaties, gevoelens, de sfeer of zelfs ziektebeelden beïnvloeden.

De energie van edelstenen en kristallen kan je altijd bij je dragen, door bijvoorbeeld het dragen van een ketting, maar je kan er ook voor kiezen om de stenen in een bepaalde ruimte te plaatsen. Je kan hierbij denken aan edelstenen en kristallen die zorgen voor meer harmonie en inspiratie. Dat is een hele fijne energie om een ruimte mee te vullen, toch? Een edelsteen die deze werking heeft is bijvoorbeeld de populaire ‘Smaragd‘.

Wat kan de energie van edelstenen en kristallen voor jou als persoon doen?

Zoals je kan lezen draagt elke steen een andere unieke energie met zich mee. Wat de energie van deze helende edelstenen en kristallen voor jou kan doen is per persoon verschillend. Welke steen zou het beste bij jou passen? Bij het kiezen van edelstenen, mineralen of kristallen kan je denken aan de behoefte die je hebt, welke doelen je hebt, wat voor persoon je bent of omdat je wellicht een bepaalde disbalans in jouw leven ervaart.

Je kan de gekozen edelsteen bij je dragen aan een ketting, dagelijks (tijdens het mediteren) in je hand houden of in een bepaalde ruimte plaatsen. Wanneer je ervoor kiest om de steen vast te houden of bij je te dragen kan dit zorgen voor een positief effect op jouw lichaam en geest. Plaats je een helende kristal in een ruimte dan kan dit er wellicht juist voor zorgen dat negatieve energie verdwijnt. Er zijn ontzettend veel verschillende manieren om helende edelstenen en kristallen te gebruiken. Teveel om in dit artikel te behandelen.

Welke helende edelstenen en kristallen zijn populair? 

Er zijn een aantal stenen waarvan je de naam vaker voorbij ziet komen. Dit betekent overigens niet dat jij hier per se ook voor moet kiezen, mocht je graag een edelsteen of kristal willen aanschaffen. Het wordt over het algemeen aangeraden om zelf naar een winkel te gaan, je te laten informeren en te kijken en te voelen welke steen ‘goed’ voelt.Een aantal populaire helende edelstenen en kristallen zijn bijvoorbeeld de Smaragd (zorgt o.a. voor balans en inspiratie), de Maansteen (staat o.a. voor vrouwelijke wijsheid / energie), Rozenkwarts (trekt liefde aan), de Bergkristal (bevordert o.a. wijsheid) en de Aragoniet (bevordert o.a. emotionele balans). Mocht je een edelsteen of kristal willen aanschaffen, doe dan altijd goed je research. Er is helaas ook veel namaak te koop dus ga opzoek naar goede verkooppunten en laat je altijd goed informeren. Bekijk dit boek over de werking van kristallen.


Disclaimer: de geneeskrachtige werking van edelstenen, mineralen en kristallen is nog niet wetenschappelijk bewezen. De informatie is gebaseerd op eeuwenoude wijsheden en de ervaring van veel verschillende gebruikers. Probeer en ervaar het zelf. 

Lees ook: creëer jouw ideale omgeving.

Credit images: Miriam Doerr Martin Frommherz/Shutterstock

Pin It on Pinterest

Share This