Gezond leven is simpel. Ja je hoort het goed, simpel. Met een aantal kleine aanpassingen in jouw levensstijl kun je ervoor zorgen dat je in één klap een stuk gezonder en bewuster kan leven. Dit doe je door jezelf simpelweg de volgende healthy habits aan te leren. Of het helemaal bewezen is weet ik niet, maar ik heb wel eens gehoord dat het ongeveer 21 dagen duurt voor je een gewoonte hebt aangeleerd. In minder dan een maand kan je deze healthy habitsdus eigen hebben gemaakt!


1 · Zorg voor regelmaat in je leven.

Je functioneert het beste als je goed uitgerust bent. Echter is het belangrijk om ook in je slaappatroon regelmaat te hebben. Slaap ongeveer 6-8 uur per dag, ga rond de zelfde tijd slapen en sta rond dezelfde tijd op. De basis van een uitgerust gevoel is routine.

2 · Drink bij het wakker worden altijd 1 a 2 glazen water.

Drink bij het opstaan 1 tot 2 glazen lauwwarm water. Het zorgt ervoor dat je de dag productiever zal beginnen. Terwijl je slaapt verbruikt je lichaam veel water, wat betekend dat je dit in de ochtend weer moet aanvullen zodat je lichaam weer optimaal kan functioneren. Genoeg water drinken direct bij het opstaan zorgt er ook voor dat je lichaam onder andere afvalstoffen kan afvoeren, zichzelf kan reinigen en voedingsstoffen beter kan opnemen. Je zal merken dat je, je beter kan concentreren en dit het opstaan net iets aangenamer maakt.

3 · Ontbijt elke dag.

Ontbijt is misschien wel de belangrijkste maaltijd van de dag, je hebt tenslotte genoeg brandstof nodig om productief aan de dag te kunnen beginnen. Zet je wekker wat eerder zodat je rustig kan ontbijten. Kies voor een ontbijt dat rijk is aan voedingsvezels om gedurende de ochtend nog lang een verzadigd gevoel te hebben. Door regelmatig en goed te eten voorkom je de momenten waarop je hele erge trek krijgt en gaat snoepen. Ontbijten is dus ook zeker belangrijk voor een gezond gewicht!

4 · Neem altijd gezonde snacks mee voor onderweg.

Nu we het toch over snoepen hebben, we kennen natuurlijk allemaal de bekende snack momenten. En niks mis met snacken, als je het maar verantwoord en met maten doen. Sterker nog, het is prima om tussen de vaste maaltijden door af en toe wat kleins te eten. Het houdt je stofwisseling op gang en levert extra energie. Kies voor gezonde snacks. Hier raad ik jullie mijn 15 healthy tussendoortjes aan.

5 · Kies voor volkoren producten.

Stap daarnaast over op volkoren producten en laat producten zoals wit brood, witte pasta en witte rijst staan. De koolhydraten in deze producten vullen wel, maar bevatten weinig voedingsstoffen. Koolhydraten zijn verbindingen van suikers, ook wel glucose genoemd. Wit brood bijvoorbeeld bestaat uit veel slechte snelle koolhydraten, deze worden snel door het lichaam afgebroken waardoor er veel glucose in het lichaam ontstaat. Om deze glucose weer af te breken moet het lichaam veel insuline aanmaken. Al het glucose dat vervolgens nog overblijft in het lichaam wordt als vet opgeslagen. Kies daarom voor producten met goede langzame koolhydraten waardoor je ook veel langer het gevoel hebt vol te zitten en die geleidelijk en langer energie leveren.

6 · Denk positief.

Het klinkt misschien wat zweverig, maar positieve gedachtes en een positieve mindset kunnen echt bijdragen aan een gezonde levensstijl. Sta stil bij al het moois dat je al in je leven hebt en door hoeveel lieve mensen je wordt omringd. Denk positief over jezelf, geloof ik jezelf en probeer op die manier je doelen te bereiken. Een positief mens is een gelukkiger mens, echt waar.

7 · Beweeg meer.

Dit heb je vast al vaker gehoord he? Natuurlijk is het goed om elke week een aantal keer goed te bewegen, maar dit kan ook door simpele aanpassingen. Neem bijvoorbeeld de trap in plaats van de lift, de fiets in plaats van de bus of ga lopend naar de supermarkt. Zorg dat je in beweging blijft en grijp hiervoor elke kans aan. Je bent misschien iets langer onderweg, maar je werkt wel aan een gezond lichaam en daar heb je op de lange termijn toch echt meer plezier van!


Welke gezonde gewoontes heb jij?

Volgen jullie Healthy Wanderlust al op Facebook?
Gebruik #healthywanderlust als je één van mijn gerechten maakt, super leuk om te zien!

Liefs, Merel

Pin It on Pinterest

Share This