It’s all about your mindset. Wil jij een paar kilo’s afvallen? Dan zijn dit 5 dingen waar jij onmiddellijk mee moet stoppen! Met deze simpele trucjes zorg jij ervoor dat je met de juiste instelling en handvaten dat zomer lichaam tegemoet kan gaan en nog belangrijker natuurlijk: een gezonde levensstijl kan ontwikkelen.


Suiker.

Waarschijnlijk zal je dit wel eerder al gehoord hebben, maar echt neem het van mij aan. Laat de suikers staan! Suikers zijn één van de grootste verslavingen van de bevolking en ook nog eens één van de grootste dikmakers. Vervang de slechte snacks voor een stuk fruit of ga de keuken in om gezonde snacks te maken. Er zijn echt genoeg recepten die heerlijk zoet kunnen zijn zonder alle toegevoegde geraffineerde suikers. Afkicken van suikers is misschien even lastig (verschijnselen zoals hoofdpijn, chagrijnigheid etc), maar na een tijdje zal je merken dat jouw lichaam hier veel minder behoefte aan zal hebben. Alleen al het mijden van suikers zal het afvallen versnellen! Resultaten zien van je workout zit namelijk voor een groot deel in jouw voeding.

Negatief denken.

Let go of all the negative thoughts. Wees wat liever voor jezelf! Ik begrijp het, je bent ontevreden, je wil jouw lichaam graag anders zien en dit kan ook zeker. Maar met jezelf naar beneden halen bereik je niks en van deze gedachtes ga je, je waarschijnlijk erg naar voelen. Zet deze gedachte om in motivatie, vier de kleine verschillen, elke kilo die je kwijt bent en geniet ervan dat jij werkt aan een gezonder lichaam. Hou in gedachte dat jij uniek en prachtig bent en hoeveel doorzettingsvermogen jij hebt om te werken aan een gezonde levensstijl! Jezelf af en toe een complimentje geven, hoe onwennig dit misschien ook aanvoelt, kan echt geen kwaad.

Excuusjes verzinnen.

Geloof me, ik ken ze ook! De gevaarlijke excuusjes. Wanneer jij op de gezonde tour bent zal je hoogstwaarschijnlijk momenten tegenkomen waarin je in de verleiding komt om toch wat ongezonds te eten. Af en toe iets (ongezonds) eten waar jij zin in hebt kan natuurlijk ook geen kwaad (vooral lekker doen soms!), maar zorg ervoor dat dit geen gewoonte wordt. Tenminste, als jouw doel een gezond en fit lichaam is natuurlijk. Dus wees standvastig en hou in gedachte waar je het voor doet wanneer de bekende “ach je hebt het verdient”, “één stukje kan echt geen kwaad”, “het is echt niet erg om deze workout over te slaan” stemmetjes in je hoofd rondspoken. Want echt, is dat ene puntje taart waar je 5 minuutjes plezier van hebt meer waard dan een gezond lichaam waar je, je hele leven nog plezier van kunt hebben?

Met honger boodschappen doen.

Such a big no no! Met een rammelende maag door de supermarkt lopen zorgt er vaak voor dat er allemaal producten in jouw winkelmandje belanden die je eigenlijk helemaal niet nodigt hebt. Sterker nog, plan je maaltijden vooruit en ga doelgericht boodschappen doen. Het bespaard je ook nog eens geld en je haalt geen producten in huis (zoals rollen koekjes) waarvan je elke keer weer de verleiding moet weerstaan.

Onregelmatig eten.

Pas eten wanneer je honger hebt is ook zo’n grote boosdoener. Hierdoor zal je vaak meer eten dan nodig is, aangezien je pas merkt dat je vol zit nadat je dat hele bord met eten al naar binnen hebt gewerkt. Eet regelmatig, eet genoeg (voor voldoende energie tijdens het sporten) en zorg ervoor dat je altijd gezonde snacks voor tussendoor binnen handbereik hebt. Regelmatig wat eten houdt je stofwisseling en verbranding op gang. Waak er ook voor dat je te weinig eet, je lichaam raakt hiervan in de war en zal vervolgens erg zuinig doen op elke calorie die er binnen komt. Ook wel de spaarstand, hierdoor zal het afvallen echt niet sneller gaan. Eet verantwoord, regelmatig en genoeg.


Ga met deze tips aan de slag en hopelijk helpt dit om de juiste mindset te creëren om aan jouw ontdekkingstocht naar een gezond lichaam en een gezonde levensstijl te beginnen.

Volgen jullie Healthy Wanderlust al op Facebook?
Gebruik #healthywanderlust als je één van mijn gerechten maakt, super leuk om te zien!

 

Liefs, Merel

 

Pin It on Pinterest

Share This