Een kop theedrinken, veel van ons doen dit meerdere malen per dag, maar sta je hier ook weleens bewust bij stil? Zodat dit echt een moment voor jezelf kan zijn en voor rust en ontspanning kan zorgen. Bewust genieten van een kop thee geeft jou de mogelijkheid om stil te staan bij jezelf en de verbinding met je lichaam op te zoeken. Lees mee hoe je van een simpel kopje thee een waardevol self-care moment kan maken.


EEN KOP THEE DRINKEN ALS WAARDEVOL SELF-CARE MOMENT

Gedurende de dag zijn we vaak druk, druk, druk. Door de talloze taken op de to-do lijst, de verwachtingen die je van jezelf hebt, maar ook zeker door de verplichtingen vanuit werk of een gezinsleven staan we als het ware altijd ‘aan’. Het resultaat hiervan is dat het cortisol level (stresshormoon) in ons lichaam vaak hoog is en ook het aantal prikkels dat we gedurende de dag ervaren stapelt zich op. Door het creëren van kleine self-care momenten kan je bewust even op de pauze-knop drukken zodat jouw lichaam zich hiervan kan herstellen. Sla een heerlijke voorraad losse thee in (bijvoorbeeld via de website van Koffie-loods) en geniet wat vaker bewust van een hartverwarmende kop thee.

1. De verbinding met je lichaam

Door het drinken van een kop thee kan je bewust de verbinding met je lichaam opzoeken. Voel hoe je lichaam aanvoelt en of je ergens spanning voelt. Focus je op de warme thee en haal een paar keer diep adem. Ontspan je lichaam en luister naar de signalen die het je geeft. Op deze manier kan je aandacht naar binnen keren.

Tip: combineer het genieten van een kop thee met rustgevende ademhalingsoefeningen.

2. Bewust genieten met echte aandacht

De kracht van echte aandacht is dat je veel bewuster stilstaat bij het moment. Door het drinken van een kop thee kan je bewust stilstaan bij hoe jij je op dat moment voelt. Het is een mooi moment om bij jezelf te checken wat je voelt, welke gedachtes er door je hoofd gaan en wat je wellicht nodig hebt. Voel je je gestrest of onrustig? Vraag jezelf dan af wat je nu kan doen om je straks beter te voelen. Door hier aandacht aan te schenken kan jij hier ook naar handelen en op die manier gedurende de dag beter voor jezelf zorgen.

3. Geef energie aan jouw lichaam

Ons lichaam bestaat voor een groot deel uit water en door de dag heen is het belangrijk om dit te blijven aanvullen. Door te genieten van een lekkere kop thee voorzie je jouw lichaam als het ware van extra energie. Bepaalde kruiden, smaken en geuren kunnen ook een opwekkend, verfrissend of verwarmend gevoel geven. Een moment de tijd nemen voor jezelf levert jou uiteindelijk weer meer energie op om te genieten of om juist vol nieuwe motivatie weer aan het werk te gaan.

Een kop thee als moment voor jezelf | Self-care tip

Tip: bewaar de thee in unieke thee blikken geschikt voor losse thee zodat de kwaliteit van de gedroogde theebladeren optimaal blijft en jij dus ook optimaal kan blijven genieten van deze fijne self-care momenten.


Juist deze kleine momenten van rust kunnen een groot positief effect hebben op jouw gemoedstoestand en de gezondheid van het lichaam.

Lees ook: de kracht van self-care rituelen 

Pin It on Pinterest

Share This