Sta jij ook altijd ‘aan’? Altijd ready to go, in contact met anderen en altijd bezig? Je herkent het misschien wel.Altijd aan staan zorgt voor een disbalans in jouw leven. Jouw lichaam en geest hebben ruimte en rust nodig om de dagelijkse prikkels, indrukken en informatie te verwerken. Kies er bewust om vaker ‘uit’ te staan en leer ontspannen. Door bewust te kiezen voor deze momenten van rust kan je weer helemaal opladen en dit zorgt ervoor dat jij daarna weer vol energie, inspiratie en motivatie verder kan gaan. Balans. Lees verder.


LEER ONTSPANNEN: KIES ER BEWUST VOOR OM ‘UIT’ TE STAAN

De gezondheid van jouw lichaam staat nauw in verbinding met jouw geest. Een hoofd dat constant ‘aan’ staat zorgt automatisch voor stress in jouw lichaam. Dit zorgt voor adrenaline, wat fijn is als je veel te doen hebt, maar teveel stress is op lange termijn niet goed voor het welzijn van jouw lichaam. Dit kan je merken door verschillende lichamelijke klachten zoals hoofdpijn, nek- en rugklachten, vermoeidheid, een hoge ademhaling, buikpijn, hartkloppingen, maar ook doordat je een kort lontje hebt of snel emotioneel wordt.

Reden genoeg om jouw lichaam de rust te geven die het zo hard kan gebruiken. Een lichaam dat altijd aan het werk is garandeert namelijk niet een lichaam dat jou alles kan bieden om energiek, gemotiveerd, geïnspireerd of creatief bezig te zijn.

YOU NEED TO RECHARGE, BABE!

Yes, you do. Even een paar minuten ‘uit’ staan en opladen kan op veel verschillende manieren. Gedurende een paar minuten per dag of door een heerlijke rustgevende avondroutine. Om je op weg te helpen kan je hieronder een aantal perfect ways vinden die jou hier dagelijks bij kunnen helpen.1. Kies voor rust en stilte

Dit is misschien wel de makkelijkste manier om te leren ontspannen. Geniet van een momentje rust en stilte. Jouw lichaam kan alle prikkels van de dag veel makkelijker verwerken als jij een moment voor jezelf kiest zonder afleiding. Een momentje op de bank met een kop thee, even niks.

2. Ademhalingsoefening

Zorg voor zero afleiding, neem een comfortabele houding aan en focus je op een zachte en diepe ademhaling. Laat je gedachten en lichaam tot rust komen. Wanneer je letterlijk even uitzoomt uit je lichaam kan je na de ademhalingsoefening alles weer scherper en overzichtelijker zien.

LEER ONTSPANNEN | DIT GEBEURT ER ALS JE ALTIJD "AAN" STAAT

3. It’s pamper-time, baby!

Verzorg je lichaam en geest en leer ontspannen. Plan fijne pamper momentjes voor jezelf in. Een voetenbadje met zout, een voedzaam masker voor je gezicht of een rustgevende wandeling in de frisse lucht. Plan een fijn moment in dat bij jou past.

Tip: drink een kopje CALM thee van Simplici-Tea

4. Bewust een gezonde maaltijd eten

Met de nadruk op: bewust. Kook een voedzame maaltijd (zo’n maaltijd waar je lichaam een dansje voor doet) en neem rustig de tijd om te genieten van de smaken en geuren. Bewust eten zorgt voor ontspanning en tegelijkertijd maak je makkelijker contact met je lichaam.

5. Sleep like a baby

Voldoende slaap is ontzettend belangrijk voor een gezond lichaam. Hoeveel slaap een lichaam nodig heeft verschilt per persoon, maar gemiddeld wordt een nachtrust van zeven tot acht uur geadviseerd. Jij kan goed luisteren naar jouw lichaam en aanvoelen na hoeveel uur slaap jij je gezond, fit en energiek voelt. Geef aan voldoende nachtrust een prioriteit bij een druk leven.

Lees ook: tips voor een betere nachtrust.


Hoe leer jij ontspannen en zorg je voor een goede balans?

Lees ook: 5 x beter voor jezelf zorgen (self-care tips!)

Afbeeldingen afkomstig van Shutterstock

Pin It on Pinterest

Share This