Een paar weken geleden vroeg ik jullie via Instagram welk artikel jullie graag wilde lezen. Met 70% van de stemmen lieten jullie weten dat jullie graag een artikel wilde zien over het creëren van je lievelingsleven. Kortom het creëren van een leven waar jij gelukkig van wordt. Een tijd geleden had ik namelijk een mooi gesprek met een andere vrouwelijke ondernemer en tevens vriendin waarin zij tegen mij zei: “Maar Meer, jij hebt soms zoveel schijt“.

Hiermee doelde zij op het feit dat ik mijn leven zo probeer te leven en te creëren zonder mij ook maar iets aan te trekken van de mening en verwachting van andere. Puur leven vanuit mezelf. Vanuit passie, vanuit liefde, vanuit plezier, vanuit oprechte emoties, puur vanuit datgeen wat mij gelukkig maakt. Vandaag hoop ik jou te inspireren om dit ook te doen! Met deze stapjes ben je al aardig op weg.


EEN LIEVELINGSLEVEN CREËER JE ZO

De afgelopen jaren ben ik bewust bezig geweest met het creëren van mijn lievelingsleven en droombaan. Een tijd van ongelukkig, rusteloos en vermoeid zijn ging daaraan vooraf. Steeds een baan die ik niet leuk vond, altijd willen reizen naar het buitenland (rusteloos zijn) en mezelf niet goed genoeg kennen. Na een mega eye-opener besloot ik dit anders te willen. Stapje voor stapje kwam ik erachter waar ik écht gelukkig van werd en wat ik wilde doen. Door de focus op #meerzelfliefde te leggen leerde ik kiezen voor mezelf. Voor mijn eigen geluk.

Wil jij dit ook? Lees dan mee hoe jij ook deze focus kan bepalen voor jezelf en hoe je meer jouw lievelingsleven creëert.

1. KIES VOOR JEZELF

Hmmm, dit is misschien geen kleine stap, maar eigenlijk wel de belangrijkste stap. Kies voor jezelf. Bepaal waar jij gelukkig van wordt, waar jij meer tijd aan zou willen besteden of wat je meer voor jezelf zou willen creëren. Kies hiervoor. Kies ervoor om dit voor jezelf een prioriteit te maken.

2. VISUALISEER JOUW DROMEN EN DOELEN

Je kent deze uitspraak misschien wel: “ik geloof het pas als ik het zie“. Ik denk echter het tegenovergestelde. Wanneer ik het zie geloof ik het. Alles wat jij kan bedenken kan je waar maken. Alles waar jij over droomt kan uitkomen. Als je er maar in gelooft. Een mooie manier om je dromen en doelen te visualiseren is het maken van een moodboard.

3. PLAN JE LIEVELINGSLEVEN IN

We hebben het zo druk. Toch? Zo druk dat datgeen doen wat we zelf (of voor onszelf) willen doen er wel eens bij inschiet. Herkenbaar? Time for a change. Plan het creëren van je lievelingsleven in. Wat kan je doen om deze week het leven te creëren waar jij gelukkig van wordt? Zet het op de planning.

De eerste stappen naar jouw lievelingsleven | Healthy Wanderlust

4. ONTWIKKEL EEN POSITIEVE MINDSET

Iets wat zoveel verschil voor je leven kan uitmaken is het trainen van jouw (onbewuste) gedachtes. Onbewust zijn we namelijk (helaas) geneigd om ons vaak te focussen op wat we niet hebben, wat niet goed gaat, wat de ander wel heeft of wat je niet mooi (aan jezelf) vindt. Het heeft ontzettend veel effect op jouw gemoedstoestand. Train je mind door je bewust meer te focussen op het positieve. Ook als dit in het begin onwennig voelt.

Lees ook: simpele trucjes om positiever te denken.

5. WEES DANKBAAR

Dankbaar zijn is voor veel mensen nogal zweverig. Niets is echter minder waar. Dankbaar zijn is letterlijk stil staan bij alles wat goed gaat, wat leuk is, wat bijzonder is, wat mooi is etc. Vier alle kleine behaalde doelen die jou dichter bij jouw lievelingsleven brengen en sta elke dag stil bij al het positieve in je leven. Wist je dat deze oefening een geluksstofje in je hersenen vrij maakt waardoor je je na het doen van deze oefening ook écht vrolijker voelt?


Hoe ziet jouw lievelingsleven eruit?

Lees ook: waarom je zelfliefde best in je agenda mag zetten.

Afbeeldingen afkomstig van Shutterstock

Pin It on Pinterest

Share This