We kunnen er niet meer omheen. In korte tijd is dit groene poedertje razend populair geworden. Voornamelijk om zijn krachtige gezonde werking op het lichaam. Waarom is matcha gezond? In dit artikel zetten wij 5 factoren op een rijtje. Wij weten zeker dat jij na het lezen hiervan ook graag dagelijks een kopje matcha thee drinkt. Wist je dat je de groene poeder ook goed kan verwerken in andere gerechten zoals een smoothiebowl? We vertellen je er graag meer over.


MATCHA IS DUS GEZOND, MAAR WAAROM DAN?

Grote kans dat jij pas sinds kort voor het eerst hoorde dat deze groene poeder bestond, maar eigenlijk bestaat matcha al ontzettend lang. Vooral in landen zoals Japan en China werd deze poeder al heel erg lang gebruikt. De groen gekleurde gerechten zijn in deze landen zelfs niet meer weg te denken. Lees in dit artikel wat voor matcha gerechten wij aten en dronken toen wij in Japan waren. In deze landen wordt matcha al jaren lang ingezet tijdens ceremoniën in boeddhistische tempels. De krachtige gezonde werking komt voornamelijk door de vele mineralen, vitamine en antioxidanten die de groene poeder bezit.

KWALITEIT VAN DE MATCHA IS BELANGRIJK

Wist jij dat je de kwaliteit van de poeder kan proeven? De goedkope variant smaakt bitterder dan de poeder van betere kwaliteit. De smaak hiervan wordt omschreven als fris en subtiel. No worries, mocht je geen fijnproever zijn op dit gebied dan zal je het verschil waarschijnlijk amper proeven.

9 X WAAROM IS MATCHA GEZOND? | Healthy Wanderlust

DE GEZONDE WERKING

En welke gezonde effecten heeft deze groene poeder op het lichaam?

  1. Rijk aan antioxidanten.
  2. Verhoogt het energielevel
  3. Heeft een positief effect op het algehele immuunsysteem.
  4. Reinigt het lichaam.
  5. Draagt bij aan de kwaliteit en gezondheid van de huid.

Lees op Simplici-Tea nog 4 hele belangrijke gezonde factoren. 

GEZONDE RECEPTEN

Zoals we al eerder benoemde is matcha voornamelijk bekend van de kopjes matcha thee. Hier houdt het echter niet op. Tegenwoordig is men ontzettend creatief geworden in het bedenken van lekkere matcha recepten. Sterker nog, Pinterest staat er vol mee. Je kan de groene poeder bijvoorbeeld verwerken in gezonde pannenkoeken of mix wat poeder mee voor een groene ochtend smoothie? De mogelijkheden zijn eindeloos.

Mijn favoriete thee? De BOOST thee van Simplici-Tea natuurlijk.
Met een ontzettende gezonde werking van kurkuma.

Pin It on Pinterest

Share This