Kan jij wel wat meer positieve energie gebruiken? I got you! In dit artikel deel ik 10 dagelijkse rituelen met je, waardoor je direct meer positieve vibes voor jezelf kan creëren. Wist je namelijk dat je zelf veel invloed hebt op de aanmaak van gelukshormonen zoals serotonine in je lijf? De aanmaak van deze geluksstofjes zorgt er ook daadwerkelijk voor dat je lekkerder in je vel zit, je je meer ontspannen voelt of creatiever bent. Met een aantal kleine aanpassingen in je dagelijkse gewoontes en het bewust creëren van kleine geluksmomentjes kan je jouw algehele gemoedstoestand een positieve boost geven.


1-minuut rituelen voor meer positieve energie 

Afgelopen week stuurde Barefoot mij een aantal van hun heerlijke wijnen op, wat een cadeautje! Dit open mined Californische merk staat al sinds 1965 voor liefde verspreiden, acceptatie, elkaar helpen en er zijn voor je medemens en is te koop bij o.a. Plus Supermarkt en de Vomar. De vraag aan mij: wil je samen met ons een kleurrijke voetdruk op de wereld achterlaten? Door een van de wijntjes te delen met iemand die belangrijk voor je is. Zeker in deze tijd vond ik dit een geweldig idee! Het inspireerde mij om dit artikel te schrijven, want het bewust creëren van een geluksmomentje om even op elkaar te proosten of een klein cadeautje met elkaar te delen, zorgt direct voor zoveel verbinding en positieve energie.

  1. Haal bewust adem. 

Doe dat nu even. Ontspan je lichaam, maak je blik los van eventuele afleidingen van een scherm en haal rustig diep adem. Ontspan met elke ademhaling je lijf. Je schouders, je kaken, je buik en andere plekken waar je spanning voelt. Doe dit voor 1 minuut. Voel je hoeveel verschil dit maakt? Herhaal dit bewust een paar keer op een dag.

  1. Wees dankbaar. 

Start en/of eindig de dag met een dankbaarheidsoefening van 1 minuut (of langer ;-)). Benoem hardop of in gedachten waar je deze dag blij van bent geworden, waar je trots op en dankbaar voor bent. Probeer het dankbare gevoel ook echt in je lijf te voelen. Hier bewust bij stilstaan kan de aanmaak van gelukshormonen stimuleren.

  1. Proost op jezelf en op elkaar.

Echte verbinding voelen met elkaar zorgt voor een gevoel van geluk, liefde en geborgenheid. Afgelopen weekend organiseerde wij voor het eerst een digitale borrel met de belangrijke personen aan wie wij een Barefoot wijntje cadeau hadden gedaan. Bijkletsen, een lekkere borrelplank erbij en proosten op elkaar, onze gezondheid en hoe blij we zijn om het leven met elkaar te delen. Barefoot gelooft in mensen samen te brengen. Met wijn. Het leven is leuker als we samen zijn. Daarom is het de missie van Barefoot om iedereen kennis te laten maken met wijnen die leuk, smaakvol en betaalbaar zijn.

Barefoot heeft daarnaast de overtuiging dat als jij je hart volgt er geen beperkingen zijn aan het succes. Daar sluit ik mij natuurlijk helemaal bij aan 😉 Ik gaf een compliment aan een aantal van mijn lievelingsmensen.

  1. Laag in je energie? Breng je mind en lichaam in beweging.

Eén minuut kan voldoende zijn om je lijf en geest weer van nieuwe positieve energie te voorzien. Beweeg je lichaam door een aantal stretches te doen. Er zijn ook voldoende yogaposes die weer nieuwe energie door je lichaam laten stromen. 

Nog een mooie gratis tip: breng je mind in beweging door de verbinding met een ander op te zoeken. Geef bijvoorbeeld eens een compliment aan iemand waar je blij mee bent. Zo verhoog je niet alleen je eigen positieve energie, maar ook dat van de ander!

  1. Dans op je favoriete muziek.

Wat je ook kan doen: zet je favoriete muziek aan en laat je een minuut lang even helemaal gaan. Dans door de keuken of de woonkamer, sluit je ogen en beweeg zoals je zou bewegen als niemand naar je kijkt. Een enorme positieve boost, reset en oppepper!

  1. Start de dag met muziek.

Wat is het eerste dat je doet wanneer je wakker wordt? Wees je daar bewust van wanneer je de dag wilt beginnen vanuit een positieve state of mind. Misschien herken jij het ook wel dat muziek je gemoedstoestand kan beïnvloeden. Start je dag met fijne positieve muziek die je direct in de gewenste mood brengen.

  1. Drink een groene smoothie.

Voeding is brandstof voor je lijf en je brein. Geef jezelf een positieve oppepper door een groene smoothie als snack of als ontbijt te drinken. Het kost je slechts een minuut om een aantal gezonde ingrediënten in de blender te gooien en je voorziet jezelf direct van nieuwe positieve energie.

  1. Creëer bewuste geluksmomentjes

Na een lange (werk)dag helemaal uitgeblust? Of zit je eigenlijk al de hele dag niet lekker in je vel? Sluit de dag af door deze bewust te vullen met kleine geluksmomentjes. Kruip op de bank met een goed boek, bel een vriendin waar je altijd zo mee kan lachen of neem een lange warme douche of ga in bad (met een goed glas wijn of kop thee ;-)). Stel jezelf de 1-minuut vraag: wat zou ik nu heel fijn vinden? Maak daar maar eens prioriteit van.

  1. Vier een kleine overwinning.

Elke dag brengt kleine overwinningen, trotse momenten en positieve ervaringen met zich mee, maar we staan er vaak niet bij stil. Maak er de gewoonte van om vanaf nu elke dag 1 minuut iets wat goed ging die dag te vieren! Cheers to you babe. Het vergroot je bewustzijn voor de kleine dingen in het leven die wel heel waardevol zijn.

  1. Zeg vaker ‘nee’.

Geeft iets of iemand je een vervelend gevoel of zie je ergens onwijs tegenop? Zeg eens wat vaker ‘nee’ tegen een ander, zodat je ‘ja’ kan zeggen tegen jezelf. Doe je veel om een ander te pleasen en vergeet je daarbij je eigen behoeftes? Maak wat vaker de keuze om je dag te vullen met wat jij wilt, waar jij blij van wordt en wat jou een positief gevoel geeft.


Luister ook deze podcast: Tips voor meer positieve energie en innerlijke rust (wanneer je veel negativiteit ervaart)

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Barefoot.

Pin It on Pinterest

Share This