Wil jij wat vaker een rustgevend moment voor jezelf inplannen? Dan is deze self-care tip wellicht precies wat je zoekt. Dit eenvoudige recept legt jou namelijk uit hoe je zelf rustgevende kamille thee kan zetten. Gedroogde kamille heeft een rustgevend effect op het lichaam en is daarnaast heerlijk lichtzoet van smaak. Creëer een momentje voor jezelf door in alle rust te genieten van een warme kop thee. Lees je mee hoe je dit kan doen?


KOM TOT RUST MET KAMILLE THEE

Kamille is een natuurlijke rustgever. Al eeuwen wordt kamille beschouwt als een wondermiddel. Zo wordt kamille (als kamille thee) gebruikt om voor het slapen tot rust te komen, maar je kan op elk gewenst moment van de dag een kopje thee voor jezelf zetten. Kamille kan namelijk ook een verzachtend effect hebben op nervositeit, angst of verdriet. Heb je dus een drukke dag of zit je niet zo lekker in je vel? Neem deze self-care tip dan ter harte en besteed wat aandacht aan jezelf. Drink een lekkere grote kop kamille thee, zet fijne muziek op en kruip onder een dekentje op de bank. Geniet bewust van de warme en lekker ruikende thee en adem een paar keer diep in en uit. Je zal zien dat dit soort herstel-momentjes wonderen kunnen doen voor jouw gemoedstoestand.

Rustgevende kamille thee | Self-care tip

Op de website van Simplici-Tea vind je ook de natuurlijke thee CALM vinden die onwijs fijn is om altijd in huis te hebben.

INGREDIËNTEN:

  • 1 kop heet water
  • 1 tl gedroogde kamille
  • klein snufje kaneel
  • Optioneel: klein scheutje agave siroop
  • Optioneel: klein scheutje plantaardige havermelk 
  • Optioneel: schijfje verse citroen

BEREIDINGSWIJZE:

  1. Laat de gedroogde kamille (in een filter of thee-ei) voor 2 minuten trekken en voeg hier een klein snufje kaneel aan toe.
  2. Naar smaak kan je zelf nog wat agave siroop, havermelk of een schijfje verse citroen toevoegen.
  3. Neem je even de tijd voor jezelf?

Lees ook: de kracht van self-care rituelen 

Pin It on Pinterest

Share This