Self-care betekent letterlijk: voor jezelf zorgen. Met deze 5 self-care items zorg jij ervoor dat je dit op elk moment van de dag en waar je ook bent kan toepassen. Self-care on the go! Het zal je misschien verbazen als we jou vertellen dat er ontzettend veel self-care momentjes zijn die maar 5 minuten van je kostbare tijd in beslag nemen. Toch kunnen juist deze korte momenten zoveel verschil maken. Door dit dagelijks te blijven toepassen wordt dit automatisch een routine. Goed voor jezelf zorgen zou altijd boven aan je prioriteiten lijstje moeten staan, toch?


SELF-CARE ITEMS VOOR ONDERWEG

1. Fles water

Misschien heel erg voor de hand liggend, maar het zal je verbazen hoeveel mensen er elke dag weer te weinig drinken. Voldoende drinken is niet alleen belangrijk voor je algehele gezondheid, maar zorgt er naast een stralende huid ook voor dat je voldoende energie hebt. Van essentieel belang om te kunnen genieten van de dag! TIP: Vul een thermoskan met thee elke morgen zodat je nog een aantal uur kan genieten! Probeer de SHINE thee van Simplici-Tea.

2. Een notebook

Vind je het fijn om af en toe van je af te schrijven? Of juist om je gedachte te orderen door to-do lijstjes bij te houden? Zorg ervoor dat je een klein schrijf boekje in je tas hebt. Dit kan je gebruiken om te evalueren hoe je je op dat moment voelt, om een lijst bij te houden met alles wat je niet wilt vergeten (meer rust in je hoofd) of om gedurende de dag dankbaarheidsoefeningen toe te passen.

3. Je mobiele telefoon

Is dat even fijn, tegenwoordig gaan we de deur niet meer uit zonder! Je mobiele telefoon behoort tot onze favoriete self-care items, omdat je verschillende apps kan gebruiken voor meer rust, concentratie of voor een positief effect op jouw mindset. Gebruik bijvoorbeeld de app Headspace voor meditaties van 5 minuten (oortjes in voor een moment voor jezelf) of ga even een korte wandeling maken met jouw favoriete rustgevende of vrolijke muzieklijst op.

4. Verzorgende handcreme

Zo simpel kan het zijn. We zijn vaak geneigd om gedurende de dag van de ene to-do naar de andere to-do te rennen. Een belangrijke self-care tip is juist om kleine rustmomentjes te creeeren. Stop daarom jouw favoriete verzorgende handcreme samen met de andere self-care items voor onderweg in je tas. Even met zorg je handen insmeren geeft je hoofd en lichaam een rustgevende break.

5. Gezonde snacks

Waar maken we over het algemeen maar al te graag tijd voor? Om te eten! Gezond eten is absoluut een manier van self-care. Zorg ervoor dat je altijd gezonde snacks voor onderweg hebt zitten. Maak deze snacks zelf (deze bliss balls zijn ideaal) of neem kant- en klare gezonde snacks mee. Een momentje voor jezelf en om jouw lichaam te voorzien van de juiste voedingsstoffen en meer energie.


Wat zijn jouw favoriete self-care items voor in je tas?
Let us know!

Pin It on Pinterest

Share This